• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Commissie Onderzoek Curaçao zal proberen de kwaliteit van het bestuur op het eiland volstrekt onafhankelijk te verbeteren. Dit verklaarden Paul Rosenmöller en Cees Maas vandaag tijdens een persconferentie. De commissie benadrukte geen rol als politieagent te willen innemen.

“We doen geen corruptie-onderzoek”, aldus commissievoorzitter Rosenmöller. “We hebben als taak de oorzaken van de problemen rondom de integriteit en kwaliteit van het bestuur op Curaçao te achterhalen en met aanbevelingen te komen om dit te verbeteren.”

Politieagent
De oud-leider van GroenLinks benadrukte niet als politieagent te willen optreden. “Dat is een taak van het Openbaar Ministerie, waar wij niet tussen willen komen.” De twee commissieleden beginnen deze week met het voeren van gesprekken met organisaties uit de politiek, het bankwezen en het maatschappelijk veld.

Rapport
Over enkele weken presenteert de commissie een rapport met aanbevelingen aan premier Gerrit Schotte en Minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties). De commissie is in het leven geroepen na de publieke beschuldigingen tussen leden van het kabinet-Schotte en de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten, Emsley Tromp.

 

9 reacties op “Rosenmöller: ‘geen corruptie-onderzoek’”

 1. Ik wil eerlijk mijn commentaar geven: Deze nieuwe regering is bezig curruptie in de verschillende overheids NV ‘s te onderzoeken en maatregelen te nemen, wat de vorige regering niet heeft gedaan. Het is en kliek van eliten die het volk op alle mogelijke manieren probeert op te lichten. Onregelmatigheden en of Coruptie bij Curiol, Agualectra, Bank van de nederlands Antillen etc De vorige regering wil niet dat deze organisaties onderzocht worden, want waarschijnlijk wil men voorkomen dat deze ongeregelheden voor het volk bekend worden. Men probeert elke moment de huidige regering te laten vallen. Ze proberen alle middelen in hun bereikt om dit te bereiken. Hebben ze iets te schuillen? Kan Rosenmoller door met 40 personen die tegen de regering zijn te spreken tot een opjectieve conclusie komen? Het grootste gedeelte van het volk vindt dat de huidige regering zeker bezig is de onregelmatigheden te onderzoeken en maatregelen te nemen. de rekering wordt gesteund door de meerderheid van het volk. nu wordt Nederland door deze negatieve personen gebruikt om de regering ten val te brengen, zodat zij door kunnen gaan met het manipuleren van het volk. Een groepje eliten krijgt alles en het volk moet in elende blijven leven. nu is het volk niet bang meer om hun mening te geven. schrikcultuur is voorbij. Laat de regering haar werk doen.

 2. Rosenmoller is zelf ook geen heilige. Was lid van een commisie Patricipatie van vrouwen uit ethnische minderheidsgroepen en ving voor 1 dag in de week werken hier 70.000 Euro voor! En in 2004 ontving meneer liefs 200.000 Euro uit publiekelijke middelen..

  Trouwens zelf mensen van de regering (Wiels) zeggen dat de regering door en door corrupt is.. dan lijkt me corruptie onderzoek erg belangrijk. En er hoeft geen onderzoek gedaan te worden naar de integeriteit van de regering want die is dat duidelijk niet!

 3. Wellicht kunnen ze nog eens naar de contactanten kijken ook vooral adviseurs, Elhage had een shoarmaboer als adviseur, anderen familie leden of familie van partij genoten ga zo maar door nu staat een adviseur waarschijnlijk op de contactanten lijst en niet op de loonlijst maar kost onder tussen de belasting betaler en duizendje of 12 in de maand. Dit vind ik best gortig daar de lokale loonarbeider een hondertje of 12 per maand heeft.

 4. @ Rosenmoller “We hebben als taak de oorzaken van de problemen rondom de integriteit en kwaliteit van het bestuur op Curaçao te achterhalen” Wat is dit voor opdracht als sinds jaar en dag zet iedere Joker die plaats neemt in Forti zijn familie in de raad van commisarisen of directie van overheids NV’s dat weet iedereen en hoef je niets te onderzoeken; dit is de oorzaak en het gevolg kent iedereen. honderden oud ambteneren die vriendjes waren met oude coalities lopen op wachtgeld en doen niets ondertussen is er een tekort aan geld en personeel waar nodig. Overigens overal zijn raden van commisarisen geinstaleerd voor dikke centen zoals bij Selikor; hoeveel commisarissen zijn er nodig om een vuilnis bak te legen??? ik kan nog wel ff doorgaan maar iedereen begrijpt het behalve lulletje rose(moller)water dan.

 5. het komt er dus op neer dat we met deze regering blijven zitten omdat NL niet durft in te grijpen..
  dan kunnen ze inderdaad beter weer terug naar huis gaan, daar hebben we niets aan.

 6. Als hij geen onderzoek gaat doen naar corruptie wat komt hij dan doen? Lekker vakantie vieren op kosten van de staat?

 7. Het ging juist om de corruptie-zaken van Schotte, Jamaloodin, El Hakim en Tromp………
  En nu komt Rosenmoller heel andere dingen erg vrijblijvend doen.
  Nu is het voor Rosenmoller ook erg moeilijk om dit te doen, gezien de partij (mevrouwtje Peters) waar hij uit komt en zijn staat van dienst de laatste jaren.
  Kost weer meer tijd voor de bom gaat kunnen barsten.

 8. Maar wij hebben juist onderzoek nodig naar corruptie!!

 9. Gefeliciteerd Curacao,
  De grootste stap op weg naar onafhankelijkheid is nu wel gezet. Brilliant van Wiels, om Schotte te adviseren geen commissielid aan te stellen. Briljant van Donner om de Groene Nitwit Rosemoller tot voorzitter van de tweemanscommissie te benoemen. De onafhankelijkheid is nu binnen handbereik. Nadat de werkzaamheden van de commissie zijn beëindigd, blijkt dat het allemaal zo’n vaart niet loopt. Tromp gaat naar St.Maarten. Donner laat vervolgens Curacao de keuze om zo snel mogelijk het Koninkrijk te verlaten. Dat is de lakmoesproef. Aanvaardt de regering dit, dan volgt een volksopstand. Aanvaarden ze het niet, dan kunnen ze vertrekken met achterlating van hun hemden en holle frasen. De wal zal het schip gaan keren. Het feit dat de Koninkrijksconferentie naar Lelystad gaat, in plaats van Willemstad en dat terwijl Hare / Hunne Majesteiten met gevolg het eiland bezoeken, spreekt boekdelen. En ook in Den Haag is men de houding van Curacao meer dan zat. De Haagse politiek zal het in ieder geval niet tegenhouden. Maar die kan ook niet de stroom Curacaouwenaars die naar elders zal vertrekken tegenhouden.
  The Endgame is begonnen om in Robbies termen te spreken.