• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisteren een bezoek gehad van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF). De Task Force is begonnen met hun onderzoek naar de praktijken in Curaçao voor wat betreft financiële compliance.

CFATF monitoort en onderzoekt hoe Curaçao internationale regels en normen toepast in de structuur en wetgeving voor onze financiële sector. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) assisteert de delegatie de komende weken.

Caribisch Gebied
De Task Force zal interviews houden bij overheidsdepartementen en particuliere organisaties en instanties die een controlefunctie in de financiële sector hebben. In het kader van deze audit heeft minister George Jamaloodin van Financiën een vergadering van de ministriële stuurgroep in de Verenigde Staten bijgewoond. De audit is onderdeel van een proces in het gehele Caribisch Gebied om de kwaliteit en functioneren van de financiële sector van alle Caribische landen te verbeteren.

Duurzaam
Op 2 september sluit CFATF het bezoek aan Curaçao af waarna ze hun rapport zal opstellen. Schotte lichtte de delegatie in grote lijnen het beleid van zijn kabinet, voor duurzame ontwikkeling van Curaçao, toe. Ook gaf hij aan welk uitdagingen er waren voor het functioneren van het openbaar apparaat, nadat het eilandsgebied en de centrale overheid van de Antillen moest worden geïntegreerd tot een gezamelijk overheidsapparaat met een nieuwe structuur.

www.versgeperst.com