• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Regen, donder en bliksem tekenden gisteravond de hemel boven Curaçao. Met bakken kwam het water naar beneden terwijl de lucht aan alle kanten oplichtte. De Pater Eeuwensweg liep dusdanig onder water dat een bus in een gat terechtkwam en kantelde.

De bus is met een kraan uiteindelijk weer omhoog getrokken en op vier wielen gezet. De passagiers konden er toen pas uitstappen en kwamen er gelukkig met de schrik vanaf. De politie moest op verschillende andere plekken ook te hulp schieten in verband met wateroverlast en elektriciteitsstoringen.

Getroffen wijken
Stroomstoringen vonden plaatst in Jan Thiel, Montaña, Montaña Rei, omgeving van de kerk van Bonam, Weg naar St.Catharina, omgeving van Wishi, Hanenberg, en in Rooi Santo lag een electriciteitkabel op straat. Behalve de Pater Eeuwensweg, stonden ook de Caracasbaaiweg in de buurt van Janwe en Dominguito, Nieuwe Haven en Schijnwerkerstraat onder water.

5 reacties op “Bus kantelt door ondergelopen straat”

 1. Wij zitten vlakbij Santa Rosa en er is nog steeds stroomstoring,al 20 uur!!!!!! Wat zou er allemaal gebeuren als er ECht eens een keer een echte orkaan zou komen of een gedeelte ervan?? Nog steeds krijg je dit soort problemen en nog steeds is er niks aan gedaan..men leert niet van zn fouten hier,maar maakt het over en over again!!
  Geld word uitgegeven aan de raarste dingen hier op het eiland,maar wat ECHT nodig is en noodzakelijk word niet naar omgekeken!!Onbegrijpelijk allemaal!!!

 2. Ja ben het mee eens met Shon,de minister van openbare werken heeft het maar druk met retonde hier en rotonde daar,in plaats van alle rooien enwaar water afvoer heen moet schoon ta laten maken!En zo snel mogelijk alle gaten in de wegen te dichten!Het lijkt alsof men dus de bevolking er alleen voor staat na zo een regenbui en dit is nog maar niets bij!!!

 3. Rif fort net hetzelfde, 1 uur regen en het rif fort staat 5 cm onder water. zelfs een renaissance leert er niets van !!

 4. Goh, een gat in de weg, wat deed die daar?

  Dit was slechts een fikse onweersbui maar als er dan al buurten zonder stroom komen te zitten, de mobiele communicatie (ten minste via UTS) beperkt was en internet (ook UTS) niet meer werkt dan denk ik niet dat er heel veel aan voorbereiding is gedaan voor het geval er een echte storm aan komt.
  Natuurlijk zijn storingen als gevolg van zwaar weer misschien niet altijd te voorkomen, maar ik vind dat de boel wel heel snel op z’n gat ligt. Zéker de mobiele netwerken moeten zo lang mogelijk in de lucht blijven voor het kunnen bereiken van hulpdiensten.

 5. Duidelijk dat de regering na Thomas niets heeft gedaan.. 1 regenbui en curacao is weer onder water