• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voormalig GroenLinks-leider Paul Rosenmöller gaat onderzoek doen naar aantijgingen van corruptie op Curaçao. Hij doet het onderzoek samen met Cees Maas, voormalig lid van de raad van bestuur van ING. Dat heeft minister van Koninkrijksrelaties Piet Hein Donner vandaag laten weten.

Curaçao heeft geen lid voor de onderzoekscommissie voorgedragen. De regering vroeg in eerste instantie zelf om een onderzoek, maar trok dit later in. Toen de Rijksministerraad (RMR) het onderzoek toch wilde doorzetten, protesteerde premier Gerrit Schotte.

Aanbevelingen
Volgens Schotte kan de Nederlandse regering geen opdracht geven voor een onderzoek. De regering van Curaçao wil dat de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank zelf het onderzoek doet. In juni gaf Donner in een persconferentie te Fort Amsterdam aan dat er een onderzoekscommissie zal worden ingesteld vanuit de Rijksministerraad, die alleen aanbevelingen zal doen om tot het herstel van vertrouwen in de instituties op Curaçao te komen.

Commissie
Rosenmöller wordt dus de voorzitter van deze commissie. Voor hem is onder meer gekozen omdat hij lid is geweest van de commissie die de staatkundige hervorming van de Antillen heeft voorbereid. Maas is als financieel topman ook bekend met Curaçao en heeft daarnaast ‘brede kennis van het financiële stelsel’. De aanleiding voor het onderzoek zijn de beschuldigingen van corruptie over en weer door de Centrale Bank en de regering van Curaçao

6 reacties op “Rosenmöller onderzoekt corruptie Curaçao”

 1. Jammer dat HET LAND! CURAÇAO niemand toevoegt aan de CORRUPTIE ONDERZOEKS COMMISSIE.
  Gezien de ingezonden brievendiscussie ‘BUITENLANDER’ tussen Mevr. E. van Cappellen en de meneer Keith Carlo van de laatste weken in de AMIGOE, lijkt mij laatst genoemde meneer
  ‘ DE UITGELEZEN PERSOON ‘ om alle misstanden en wandaden boven tafel te krijgen.
  Dit is nu wat je noemt een zeer grote gemiste kans.
  Ook gezien het feit dat, naar ik neem gelezen te hebben, de heer Keith Carlo 23 jaar tussen de Makamba’s heeft doorgebracht in Europa en goed zal weten wat het verschil is tussen ‘mijn en dijn’.

 2. @Sander, dit is dus wat je bedoeld met sarcasme álà Sander ?

 3. begin maar bij de MFK en Dos Santos!

 4. Schotte wordt steeds meer in het nauw gedreven…

 5. Rosenmöller lijkt me de juiste voor deze job!

 6. er valt heel wat te onderzoeken…..
  maar het zal wel weer als kolonialisme gezien worden.
  want Curacao kan het zelf heel goed…..
  dat heeft Curacao de afgelopen 40 jaar toch echt wel bewezen…