• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Op zeer onprofessionele wijze heeft het Antilliaans Dagblad maandag  hun lezers voorzien van een artikel dat slechts uit suggestieve gegevens is opgebouwd”, zo begint het verweer van MFK. De partij is niet blij met het nieuws over MFK-financier Robbie dos Santos, die wordt verdacht van fraude.

De partij ontkent dat Robbie dos Santos, eigenaar van Robby’s Lottery, één van de hoofdfinanciers is van de partij. “Terwijl normaal de opening van de krant een informatief artikel hoort te zijn gebaseerd op nieuwsfeiten, worden nu in een opiniërend artikel vragen opgeworpen met als enige welbewuste doel twijfel te zaaien over de reputatie van de premier en de minister van Financiën”, schrijft de partij.

Relatie
Dit gebeurt volgens MFK door te stellen dat er een cruciale relatie is tussen de beweging MFK en Robbie dos Santos van Robby’s Lottery.  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een onderzoek ingesteld naar Dos Santos. Hij wordt verdacht van grootschalige fraude en het witwassen van geld. “De krant gebruikt als enige bron een blog in de Verenigde Staten voor het vermelden van onderzoeken die in de VS zouden lopen en gebruikt vrije interpretatie om een link te leggen naar de MFK.”

Financiële afhankelijkheid
MFK ontkent de door het Antilliaans Dagblad veronderstelde financiële afhankelijkheid van één grote financier. “Net als alle andere politieke partijen is ook MFK afhankelijk van fundraisings om geld in te zamelen om de beweging te financieren. Anders dan in andere landen kent Curaçao geen financiering van overheidswege van politieke partijen. Daardoor moet elke partij financiering zoeken en fundraisings houden om aan zijn fondsen te komen.”

Campagne
MFK heeft bij haar campagne gekozen om commerciële financiering via de bank te combineren met fundraising in de vorm van kaartverkoop voor evenementen. Robbie Dos Santos heeft aan de fundraising bijgedragen door kaarten af te nemen, maar heeft daaraan niet disproportioneel bijgedragen vergeleken met de tientallen andere bedrijven, en kan dus niet klakkeloos als hoofdfinancier worden gekenmerkt.

Jamaloodin
“Ook wordt klakkeloos en zonder controle gesuggereerd dat de minister van Financiën naar Miami zou zijn gereisd in verband met de onderzoeken tegen zijn halfbroer. Terwijl de minister deelneemt aan een ministeriele conferentie inzake ‘Special Ministerial Meeting II CFTF/GAFIC’. “MFK betreurt dat de krant en de andere media het artikel over Dos Santos hebben gepubliceerd. Daardoor wordt een negatief licht geworpen op het imago van de MFK en minister-president Schotte.”

15 reacties op “MFK slaat terug”

 1. Typisch dit:

  CFATF Overview

  The Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) is an organisation of twenty-nine states of the Caribbean Basin , which have agreed to implement common countermeasures to address the problem of criminal money laundering. It was established as the result of meetings convened in Aruba in May 1990 and Jamaica in November 1992.

  Er zijn totaal geen Ministerial Meetings gepland in 2011.

  Wel grappig dat Jamaloathing juist een anti-zwart geld congres verzint om zijn vlucht uit Curacao wegens vermeende fraude van zijn familie te verbloemen…

 2. @Yui Korsou.
  Ik heb hem!! In de Bala stond als artikel de ingezonden brief van dhr. Thodé (voorzitter MFK). Het is dus een ingezonden brief, die door een tegenovergesteld opinierend blad dan het AD (om even Thodé’s schrijfstijl te gebruiken) geplaatst wordt als artikel. Lijkt mij ook niet geheel journalistiek verantwoord :D. De andere media hebben het dus anders aangepakt.

  Ik kan hem hier niet inscannen, dus even een beschrijving.
  Het is een brief met enige kleine taalfoutjes (die maak ik ook) en in vrij wollige taal geschreven. Vrij uitzonderlijk voor de MFK is dat het in het Nederlands is geschreven. Hij hanteert een paar leuke uitdrukkingen. Er wordt in de brief echter niet gesproken over ‘suggestieve feiten’, maar over ‘suggestieve beweringen’ en ‘suggestieve gegevens’. Het laatste is natuurlijk net zo dubbel als ‘suggestieve feiten’.

  De afsluiting is ook super!! Dat het niet AD lezende volk dit ook ter oren komt en en niet kan nagaan of zijn beweringen op feiten gebaseerd zijn. Wat bedoelt hij daarmee: Dit in tegenstelling tot AD lezende mensen?

  Hij heeft zeker een punt dat AD wel heel gemakkelijk dingen als zijnde de waarheid presenteerd en klakkeloos lijkt te gebruiken in hun argumentatie. Hij zou er wel goed aan doen zijn eigen tip, om beweringen te onderbouwen ook maar eens ter harte te nemen. Ik heb namelijk geen argumenten, doch alleen tegengestelde beweringen gezien in deze brief.

  Als je dan toch openheid wilt, geef dan je sponsordossiers vrij. En waar kunnen wij die deelname van dat congres bevestigd krijgen? Ik kan niets op internet vinden hierover. Wel een congress met dezelfde naam die in 2004 plaatsvond.
  Of komt dat omdat ik geen AD lezer en dus niet in staat ben beweringen te verifieren??

  @sander
  lol

  DJe moet het Peter Stuijvesant dan wel nageven. Hij had wel tot ver in de toekomst zijn web gesponnen!

 3. @carlito, helemaal mee eens………………
  het kan nooit de schuld van onze betrouwbare, hoogopgeleide en hardwerkende politici zijn, want zij denken alleen maar aan het belang van het volk…….

 4. Het is de schuld van de BLANKEN ! de slavernij ! Tula en Peterstuversant….

 5. MFK begint met “Terwijl normaal de opening van de krant een informatief artikel hoort te zijn gebaseerd op nieuwsfeiten, worden nu in een opiniërend artikel vragen opgeworpen ”

  Nou weet ik toch wel het een en ander maar ik wist niet dat Schotte & Co een journalistieke opleiding hadden genoten. Ze hebben een heleboel genoten, maar dit is echt nieuws voor mij en ik denk nog vele andere Curaçaoënaars.

 6. Dolfijn fm bericht dat er in het persbericht gesproken wordt over ‘suggestieve feiten’. Ik ben nu wel erg benieuwd naar de originele tekst van dat persbericht. Zou een leuke term zijn namelijk!

 7. Valt mee ik had verwacht dat de Par de schuld zou krijgen wegens gebrek aan fiscale controle naar handel en wandel van Dos Santos en de zijne. Maar Gerrit en zijn cornuiten goeien het straks op een simpel “ich hab es nicht gewusst” heel logisch eigenlijk!

 8. Zou het kunnen dat de CFATF eerst onze minister van financiën weg roept om na zijn vertrek een Task Force hierheen te sturen voor onderzoek ?
  Het moet voor de jounalistiek toch mogelijk zijn om uit te zoeken waar precies Jamaloodin de afgelopen dagen is geweest ?
  Als dit bekend is weten we ook of Schotte liegt.

 9. Special Ministerial Meeting II CFTF/GAFIC, surprise me en geef de details van deze meeting waar onze Jamaloodin zich de afgelopen dagen heeft opgehouden ?

 10. hoe durven ze!

  wiels denkt er anders over:

  http://www.rnw.nl/caribiana/article/wiels-jamaloodin-moet-opstappen

 11. Ah, ok, er is dus niets aan de hand. Kan iedereen weer een burger gaan halen en een Polar drinken. Pff, dat was even schrikken.

 12. Thode! kom maar met de bankafschriften. Laat de bewijzen dan maar zien…
  Nu begrijp waarom MFK gratis laptops kon weggeven voor de verkiezingen.

 13. Je kan je afvragen waarom Jamaloodin dan zo plotseling naar Miami moest gaan. Deelnemen aan een ministeriele conferentie inzake ‘Special Ministerial Meeting II CFTF/GAFIC’. Hmmmmm… Was zijn secretaresse zeker vergeten in zijn agenda te zetten en moest hij daarom snel weg. Wel allemaal heeeeeel toevallig.
  Ik zou zeggen: laat die beerput maar opengaan. Maar ja… Welk alternatief is er?
  De MIDDENKLASSE! Middenklasse, organiseer je en zorg voor een revolutie!

 14. ik hoop echt dat de beerput open gaat en dat ze in de gevangenis terecht komen.
  net als Godett, die nog steeds met boter op zijn hoofd rond loopt.
  Nederland moet ingrijpen, we willen geen dictatuur van Wiels en kornuiten.

 15. Al zijn de MFK leugens nog zo snel, de waarheid achterhaalt hen wel! De beerput gaat open!