• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De MFK is in opspraak. MFK-financier Robbie Dos Santos zou volgens een blog van Wall Street Journal schuldig zijn aan grootschalige fraude. Welke gevolgen heeft dit voor de regering? Versgeperst.com vroeg het voorbijgangers.

 

“Politiek? Allemaal een pot nat”, reageert een voorbijlopende man. De 52-jarige Edna heeft wel een duidelijke mening. “Ik kan niet oordelen over het feit of deze zaak schade aanricht aan de regering, maar ik kan wel zeggen dat het Kabinet Schotte erg zwak is.”

Niet capabel
“Het is vriendjespolitiek en ze hebben geen beleid”, gaat Edna verder. “De Minister van Financiën maakt er een potje van. Die regering deugt niet. Op lange termijn zie ik het somber in voor Curaçao als zij aan de macht blijven. Ze zijn niet capabel genoeg om te regeren.”

Opstappen
“Heb je even?,” vraagt de 73-jarige Meneer Malasan. Over dit onderwerp heeft hij veel te melden.” Van mij mogen ze opstappen, het liefst vandaag nog. Zodra je iets verkeerd hebt gedaan, moet je als politici opstappen en wegwezen.

Schade
Malasan ziet het wel gebeuren dat de regering opstapt. “Het levert een hoop schade op voor onze gemeenschap. Dos Santos is een halfbroer van de Minister van Financiën en heeft hem gesponsord. Het is crimineel geld en deze partij moet opgepakt worden. Helaas is de macht van deze mensen is groot.”

Grote financierders
Mevrouw de Maaijer denkt dat er wel degelijk schade is aangericht door het voorval. “Ik vind dat dit enorme schade aanricht aan de regering. Het zijn een van de grootste financierders. Zodra je naam genoemd wordt, richt dat schade aan aan die personen, de regering èn het eiland.”

Wanvertoning
“Hopelijk is dit een aanleiding om deze politieke wanvertoning die zich coalitie noemt te beëindigen”, reageert de 33-jarige mevrouw Hilene. Iedereen wist dat we te maken hadden met een criminele politieke partij en toch laten ze dit gebeuren. Wat nu gaande is, is niet acceptabel, maar ondertussen gaan ze wel vrolijk door.”

8 reacties op “‘Fraude richt grote schade aan’”

 1. En nu wil de regering onderzoek doen naar het OM omdat het onderzoek naar Dos Santos politiek is.. naast het aanhouden van corrupte ministers wil nu men ook criminele financierders beschermen? Dit is een hele enge regering aan het worden!!

 2. @anthony, zeg dat tegen de MFK die bij de overheids NV’s mensen aan het zwart maken is! of ze laten Thierry Hernandez voor veel geld een rapportje schrijven!

 3. @ Anthony De FEITEN staan in de krant of kun je niet lezen.

 4. Een mens blijf onschuldig,tot dat het tegendpartij kan bewijzen ,dat hij schuldig is ! veroordeel niemand ! god zegen jullie allemaal.

 5. Ze blijven rommelen totdat de bevolking zat zijn.

 6. Bloody shame on all.

 7. Natuurlijk gaat er helemaal niemand weg. Ze zijn onder valse voorwendsels gekozen. Worden gedoogd door Wiels en alles is verder de schuld van de vorige regering(en)
  Na de verkiezingswinst hebben deze mensen direct hun beloftes vergeten, deskundige ambtenaren en bestuurders vervangen en alles en iedereen verbaal geintimideerd. Het lijkt op een ordinaire staatsgreep, na verkiezingen.
  De angst regeert, niet onterecht, maar ze blijven elkaar steunen en zullen zo de resterende drie jaar gewoon vol maken. Als de MAN voor het kiezen van een voorzitter geen haast heeft “omdat deze regering voorlopig blijft zitten”. Slappelingen , plucheplakkersen graaiers. Daar moet Curacao het voorlopig gewoon mee doen. En nu zijn daar ook nog criminelen aan toegevoegd.

 8. Helemaal eens met Hilene.. iedereen weet precies hoe alles is gegaan. van waar MKP geld kreeg, Waarom Gerrit niet meer bij MAN zit.
  Iedreen weet Wat Dosantos doet, dat hij geld wit wast. wist ik al 10 tallen jaren zonder de persoon te kennen.
  iedereen weet Wie en wat Gerrit schotte is en wat voor streken hij heeft uitgehaald in zijn leven.. De hele Screening incedent waar ik nooit meer van gehoord heb.. gewoon dit mag niet gebueren. deze hele partij mocht nooit bestaan , laat staan de macht krijgen.

  maar zo zie je weer hoe het eiland is.. laten we voor gerrit schotte stemmen want hij heeft een gratis GIO feest georganiseert voor ons..

  hoop dat ze nu allemaal vallen en de bak in gaan. laaten we kijken of dit weer in de doofpot verdwijnt.