• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Schokkende onthullingen over fraude van MFK-financier Robbie Dos Santos, in een blog van Wall Street Journal, brengen de partij van premier Gerrit Schotte in een vervelende positie. Volgens het blog maakt Dos Santos zich schuldig aan grootschalige fraude.

Robbie dos Santos wordt ervan beschuldigd dat hij Robbie’s Lottery sinds 2004 als dekmantel gebruikt voor het witwassen van geld en belastingsfraude. Daarnaast zou Robbie’s Lottery achter de schermen gebruikt worden voor een grotere illegale loterij en de verkoop van valse loten.

Beslag
Met de fraude heeft Dos Santos volgens het blog al 54 miljoen dollar illegale winst geboekt. De Amerikaanse autoriteiten proberen nu beslag te leggen op 30 miljoen dollar aan tegoeden, die hij op rekeningen in Florida heeft staan.

Jamaloodin
Dos Santos is één van de financiers van de verkiezingscampagne van de MFK, de partij van premier Gerrit Schotte. Daarnaast is hij de halfbroer van minister George Jamaloodin (Financiën), die ook aangesloten is bij MFK. Jamaloodin is afgelopen donderdag onverwachts vertrokken naar Miami.

Inval
Dos Santos is sinds de inval in zijn huis en kantoor zes weken geleden niet meer op Curaçao geweest. Ook vonden er invallen plaats bij zijn administrateur, Tam Consulants, en zelfs bij de moeder van Dos Santos. Het onderzoek naar Dos Santos is volgens het Antilliaans Dagblad in januari 2008 begonnen. Dit in verband met grote sommen contant geld (totaal ruim 5 miljoen dollar) die zijn gestort bij de Windward Islands Bank (WIB), een dochteronderneming van Maduro & Curiel’s Bank (MCB).

19 reacties op “‘Fraude MFK-financier Dos Santos’”

 1. ALS DE GROOTSTE EN BELANGRIJKSTE SPONSER VAN DE GROOTSTE REGEERENDE PARTIJ “MFK” MOET DE MINISTER PRESIDENT DIE AFKOMSTIG IS VAN “MFK”DE EER AAN ZICH ZELF TE HOUDEN ALS RESPECT VOOR DE BEVOLKING VAN CURACAO ZIJN ONTSLAG IN TE DIENEN BIJ DE GOUVERNEUR VAN PAIS KORSOU ALS RESPECT VOOR DE FUNCTIE VAN:
  MINISTER PRESIDENT VAN CURACAO.

 2. Speculatie mode aan
  Ben ik de enige die de naam van een van de betrokken bedrijven:
  “Jamaroma lotteries nv” verdacht veel lijkt op een samentrekking van
  een paar namen: JAMAlodin, RObbie en iemand met MA of AM in zijn naam..
  Speculatie mode uit

 3. En dan zit er zo’n Dos Santos bij CPA die iedereen ontslaat en KVK naar de hel brengt.. en illegaal aan het bouwen is.

 4. Zonder Dosantos en Hakim was MFK nooit bestaan.. Gerrit schotte en zijn groepje zijn gewoon de poppen die bestuurd worden door Dosantos en Hakim om hun spelletje te kunnen spelen op dit eiland en hun zakken vool te steken.. Hoop dat ze allemaal gepakt worden .

  ben echt benieuwd of er ooit een eind kan komen in de coruptie in de politiek van dit eiland.
  er moet gewoon goeie screening zijn.. iedereen wist voor de verkiezingen als wat er allemaal gebuerde rond de MFK.. raar dat de OM er niets van wist.

 5. internationaal is het natuurlijk wel een grote schande.
  curacao staat voor schut met deze coalitie.
  maar dat wisten we al.

 6. Niks Bon Futuro, de Amerikaanse Justitie zit achter hun aan, voor strafbare feiten in de U.S.A. gepleegd. Laat ze maar in Amerika berechten en daar hun straf uitzitten, ze hebben daar een iets slachtoffervriendelijker systeem, dus die zien we voorlopig niet meer terug.
  Het zal ons toch niet gebeuren dat straks onze minister president in de U.S.A. voor de rechter moet verschijnen samen met onze minister van financiën.

 7. Tijd voor een persconferentie door Schotte. Wellicht vanuit een ander land aangezien het niet lang zal duren voordat het balletje echt gaat rollen en men ook de bewijzen heeft dat er ook vanuit de regering dingen zijn gedaan?

 8. EN N U WINNEN ZE OOK NOG DE HOOFDPRIJS IN HUN EIGEN LOTERIJ. gRATIS VERBLIJF IN BON FUTURO.

 9. Is dit niet het einde voor de regering? Af wachten op het onderzoek natuurlijk.

 10. Heeft PVV toch gelijk , roversnest

 11. @ Roepie Roepie.

  Denk je echt dat dit het einde van MFK is? ze wisten er toch helemaal nix vanaf???
  En ze gaan vrolijk door!!!!\

 12. Dit zijn geen boefjes meer. Dit zijn doorgewinterde criminelen. Door zijn gedoog is Wiels medeplichtig. En ze zijn niet meer weg te krijgen, na die geruisloze staatsgreep. Curacao heeft verkeerd gekozen en is grotelijks belazerd door zijn politieke “elite” .

 13. hopelijk is dit de aanleiding om deze wanvertoning dat zich coalitie noemt te beeindigen.
  Iedereen wist dat we te maken hadden met een criminele politiek en toch kon dit gewoon door gaan?
  crimineel geld en een leuk koppie, is dus voldoende om stemmen te winnen.
  Schotte is een mooi koppie zonder inhoud, die veel stemmen bij de jongeren weet te trekken.
  Hou het volk dom en ze geloven alles wat je beloofd…..,
  dat is wat al 40 jaar gebeurt.
  Er zijn nog meer maffia families die de politiek in handen hebben.
  Dus denk niet dat de volgende regering eerlijk zal zijn, maar blijf wel hopen.
  ik hoop wel dat er nog meer koppen gaan rollen uit deze coalitie…
  Wat doet jamaloodin trouwens steeds in Florida?
  op kosten van het eiland zijn eigen hagje proberen te redden???
  of zijn zwarte geld veilig stellen???
  in ieder geval ik vertrouw hem niet…

 14. Authorities in Curacao have been investigating allegations that dos Santos has collected about $54 million in illegal profits since 2004 through the sale of forged lottery tickets, using his legitimate businesses as a front, according to court documents.

  Dit betekent dus dat hij van de gewone Curacaoenaar heeft gestolen! Hij heeft gewoon nep-loterij tickets verkocht aan mensen die dachten hun droom te kunnen realiseren! Dit is echt schandalig, het volk zou hier keihard tegen in opstand moeten komen! Iedereen die ooit een loterij-ticket gekocht heeft is dus bedrogen.

 15. …het einde van MFK, boefje Schotte, boefje Jamaloodin, boefje Hakim en alle andere aan dit crapuul gerelateerde boefjes…

 16. Ben blij dat de amerikaanse autoriteiten dit onderzoeken en niet alleen het OM op Curacao. Dit onderzoek kan ook nog wel even gaan duren. Het zegt al genoeg dat Dos Santos niet terug durft te komen. Laat Jamaloodin maar lekker in Miami blijven.

 17. Ik stel voor dat de regering meteen opstapt.. als de grootste partij van de regering en de premier gefinancieerd wordt door een crimineel dan dient zij meteen op te stappen!

 18. Ik heb het idee dat er een hele grote beerput opengaat.

 19. Jammer dat sommige mensen nooit geld genoeg hebben. Je kan hooguit één biefstuk per dag eten . . . .