• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – De ex-president van de Dominicaanse Republiek Hipolito Mejía heeft gisteren zijn campagnekantoor startklaar gemaakt in het partijkantoor van de MAN. De ex-president is weer in de running voor de verkiezingen van mei 2012. Premier Gerrit Schotte bracht gister een bezoekje aan Mejía.

Dominicanen op Curaçao kunnen op het kantoor van Mejía terecht voor informatie en het uitbrengen van hun stem volgend jaar. Het bezoek aan Curaçao is onderdeel van een regionale trip waarbij Mejia eilanden bezoekt waar Dominicanen wonen.

Stemrecht
Dominicanen die in het buitenland wonen hebben stemrecht bij de verkiezingen in hun vaderland. Zo ook de ongeveer 2000 mensen met de Dominicaanse nationaliteit die op Curaçao wonen. Zij kunnen in mei meestemmen voor de verkiezingen in het land.

4 reacties op “Stemkantoor Dominicanen geïnstalleerd”

 1. @Vito, ben het helemaal met je eens, klaag de Curaçaosche regering aan bij het hoe noem je het ook alweer, oh ja Nederlandse Strafhof or whatever. Heb net gelezen dat er daar schijnbaar een advokaat ( Gerard Spong) rond loopt die zeer begaan is met de rechten van de mens.

 2. Dat is een positief bericht van Sto Domingo om zijn onderdanen hun recht te laten zegevieren door te mogen stemmen in het buitenland in dit geval Curacao. Ik ben benieuwd wanneer er iemand opsta en de stemrecht van Antilianen/Curacaonaars en Arubanen in het buitenland gaan opeisen om in hun vaderland te mogen stemmen. Ik hoop dat het met de volgende verkeizingen gerealiseerd kan worden. Nederland die houdt zich bezig met allerlei rechten van de mens in de wereld maar vergeet het altijd op te nemen voor de Antilliaanse rijksgenoten. Dit had Nederland ook mee moeten nemen in de laatste slotaccoorden bij de Statusapartus van de eilanden. Op Curacao is het altijd zo geweest dat de politici bang is geweest voor de stemmen van landgenoten uit het buitenland. In dit geval Nederland. Mijn volgende petitie aan de Nederlandse Strafhof is om dit te bewerkstellig voor mijn landgenoten.

 3. Masha bunita pa sinta wine and dine kada bes……..of nos tur yu di tera ku ta biba afo tambe ta bai hanja e mes un derechi ku dominicanonan si tin ??? Mi ta reta kualke partido di korsou, pa introdusi un sytema kaminda tur yu di korsou na mundu por vota via un consulado of embahada hulandes.

  saludos, seswa

 4. Las laatst dat niemand zichzelf in de voet schiet, maar Gerrit doet dit dus bewust ( ? ) wel. Deze Mejia is een tegenstander van de huidige regering van Stdo. Domingo waar hij (Gerrit) zulke nauwe banden mee onderhoudt. Diezelfde regering zal hem dit, denk ik, niet in dank afnemen.