• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Constancia (Gezondheid, Milieu en Natuur) brengt binnenkort een bezoek aan Caracas. De minister is door dokter Adolfo Gonzalez uitgenodigd in zijn medisch centrum, waar hij de techniek van hyperbarische medicijnen toepast. De minister wil de techniek mogelijk hier toepassen. 

Het gebruik van hyperbarische medicijnen is een techniek waarbij zuurstof voor een korte periode onder druk wordt toegediend. Dit bevordert het herstel bij verschillende ernstige aandoeningen en wordt onder andere toegepast bij behandeling van weefsel bij brandwonden of huidtransplantatie, behandeling na vaatchirurgie, autisme en behandeling van wonden van diabetische patiënten.

Toepassingen
Met hyperbarische zuurstoftoediening (HBO) wordt alle vloeistof in ons lichaam opgelost en naar de delen van ons lichaam gebracht waar de bloedcirculatie laag of geblokkeerd is. Hierdoor kan de extra zuurstof het beschadigd weefsel bereiken en kan het lichaam beter aan het herstel werken. Minister Constancia bezoekt het medisch centrum van dokter Gonzalez om de mogelijke toepassingen voor patiënten in Curaçao te onderzoeken.

Taskforce
De minister maakte tevens bekend dat er een taskforce voor de sector Milieu en Natuur komt. De taskforce moet zich bezighouden met het uitstippelen van het beleid voor milieu en natuur en het coördineren van de verschillende ontwikkelingen. Ook zal deze taskforce de samenwerking tussen de stakeholders moeten stimuleren. De taskforce zal bestaan uit vertegenwoordigers uit de sector Milieu en Natuur, een secretaris en een voorzitter.


8 reacties op “Constancia onderzoekt nieuwe techniek”

 1. Uit bovenstaande reacties blijkt dat broeder Valeriano niet meer de leiding heeft over de duiktank in het St. Elisabeth Hospitaal. Wie runt nu de duiktank?

 2. Het St. Elisabeth Hospitaal heeft ( of had ) al jaren een hyperbarische tank. In deze tank ( vroeger onder begeleidng van Broeder Valeriano ) werden mensen behandelt voor duikersziekte, open wonden, brandwonden en zelfs voor urine lozing door een verslapte urineblaas na behandeling voor prostaatkanker. Met goed resultaat.
  Is deze druktank ( die door de Ned. marine gedoneerd was ) stuk of moet er hebben de venezolanen en onze minister een beter ” systeem “bedacht ?

 3. Inderdaad JJ
  Bonaire is al iets verder en daar wordt al zoiets toegepast(huid en wondbehandeling geloof ik) niet op grote schaal om zo te zeggen maar toch een begin. Maar was Bonaire nu niet een bijzondere gemeente van Nederland? Daarom zal Venezuela aantrekkelijker zijn…..

 4. Ik doe dit een paar keer per week op het rif. Ze kan een keer meeduiken.

 5. Ze zal Schotte ook wel weer meenemen en die dan weer zijn hoffotograaf!
  Met z’n allen aan het “lach”gas en wij maar huilieh op ons dushi Korsou met alle elllende!

 6. Autisme behandelen met zuurstof?? dat is aangeboren en met beetje zuurstof kan dat niet hersteld worden!!

 7. Constantia kan beter LATEN onderzoeken, door artsen bijvoorbeeld.

 8. Kan ze dat niet gaan bekijken op Bonaire??? Of is dat te dicht bij???