• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURACAO  – Ook Argentijnen kunnen binnenkort gemakkelijk een weekendje op ons eiland vertoeven. Insel Air en de Argentijnse luchtvaartmaatschappij Aerolinas Argentina hebben de handen ineengeslagen en een zogeheten interline agreement gesloten.
De overeenkomst tussen de maatschappijen zorgt ervoor dat vluchten van Aerolinas Argentina naar Caracas aansluiten op vluchten van Insel Air van Caracas naar Curaçao. Hierdoor is het vliegen naar Curaçao voor Argentijnse toeristen een stuk aantrekkelijker. Aerolinas Argentina heeft toegezegd een aantal stoelen beschikbaar te stellen op de vlucht naar Caracas voor de aansluiting naar Curaçao.

Overleg
De Interline Agreement is ontstaan na een bezoek van minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim, die in februari een tripje maakte naar Buenos Aires. Hij heeft hier toen overlegd met de Argentijnse maatschappij over mogelijkheden voor vluchten tussen Buenos Aires en Curaçao. Aerolinas Argentina beloofde de mogelijkheid voor vluchten naar Curaçao te bestuderen.

Rechtstreekse vlucht
De laatste maanden hebben Insel Air en Aerolinas Argentina overlegd en hier kwam de Interline Agreement uit. Hoewel er nu nog geen rechtstreekse vlucht is tussen de landen, behoort dit wel tot de mogelijkheden. Wanneer blijkt dat de verbinding via Caracas een succes is, wordt dit overwogen. Minister Hakim is tevreden dat in korte tijd de verschillende contacten in het buitenland al hun vruchten beginnen af te werpen.

4 reacties op “Argentijnen via Caracas naar Curaçao”

  1. Nou, nou, nou. Dit is echt rocking nieuws, Hakim.

  2. Voor diegenen die niet op de hoogte zijn en zich weer eens iets laten aansmeren: een interline agreement tussen twee of meerdere luchtvaartmaatschappijen betekend dat zij elkaars vervoers documenten zullen accepteren, niet meer en niet minder.

  3. El Hakim probeert overal brillenwinkels te starten.

  4. Kijk, alweer Nasser! Begin deze heer echt te mogen.. 🙂