• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van Economische Ontwikkeling is onlangs het project ‘ Business Summit Panama’  gestart. Dat zei minister Nasser el Hakim gisteren tijdens de persconferentie van de Raad van Ministers. Doel van het project is om zakenlieden uit Panama aan te trekken.

Het ministerie van economische ontwikkeling, de Kamer van Koophandel (KVK) en Dienst Economische Zaken zullen op 23 augustus een delegatie van 20 à 25 mensen uit Panama ontvangen. Het is de bedoeling dat de Panamese zakenlui tijdens deze ontmoeting overtuigd worden om producten te importeren en exporteren van en naar Curaçao.

 Logistiek
“Het gaat voornamelijk om de import en export groenten,fruit en fossiele brandstoffen” , aldus Hakim. “Maar er wordt ook stilgestaan bij het logistieke gedeelte tussen Panama en Curaçao.”  KVK is belast met het organiseren van de bezoeken van de Panamese delegatie aan importbedrijven op Curaçao. De minister nodigt alle ondernemers die geïnteresseerd zijn uit om een afspraak te maken met het ministerie om zo betrokken te worden bij dit project.

Colombia
Daarnaast heeft de minister naar eigen zeggen een vruchtbare ontmoeting gehad met de directeur van Proexport Colombia in Miami. Het duo heeft uitgebreid gesproken over de transportmogelijkheden tussen Curaçao en Colombia. “ Proexport Colombia heeft veel interesse om met Curaçao zaken te doen en producten te exporteren naar Curaçao.”

4 reacties op “Samenwerking Panama en Curaçao”

  1. Zou ook geweldig zijn als de minister ook iets doet on producerende bedrijven naar het eiland te trekken. Dit genereerd meer werkplaatsen en inkomsten.

  2. DEA vliegt niet meer op Panama dus moeten deze mensen via Colombia vliegen.. Zou handig zijn als er een directe vlucht is Panama-Curacao

  3. Inderdaad! Van allemaal is hij wel de meest pro actief en ambitieus. In tegenstelling tot de anderen hoor ik niks maar zie ik daden!

  4. Ik moet meegeven dat deze minister blijft proberen. Hij is duidelijk uit een ander hout gesneden dan de rest van de politici. Keep on trying Nasser!