• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – Volgens Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) is het overleg over het ‘ Eight destinations, one ticket’- project succesvol verlopen. “In het weekend van het North Sea Jazz Festival zijn de toerismeminister uit de deelnemende landen op Curaçao en dan is het project rond.”

“Dit project dat binnenkort geïntroduceerd wordt is uniek”, aldus Hakim tijden de persconferentie van de ministerraad vandaag. “Toeristen kunnen met een ticket acht bestemmingen bereiken per vliegtuig of per boot en het is toegankelijk gemaakt voor mensen die het niet zo breed hebben.”

Export
Volgens de minister geeft dit project een ‘ boost’ aan de economie van alle deelnemende landen. Maar naast toeristen, is het ook de bedoeling dat de boten vracht verschepen tussen de verschillende landen. De minister denkt hierbij voornamelijk aan de export van vruchten.

Succes
“Het succes van dit project ligt in de handen van de eilanden en hoe zij deze samenwerking coördineren”, aldus Hakim. De cruise zal bestaan uit acht bestemmingen in zeven landen; Santa Marta (Colombia), Las Piedras (Venezuela), Aruba, Curaçao, Bonaire, Isla de Margarita (Venezuela), Trinidad & Tobago en Grenada. Daarnaast prees de minister premier Gerrit Schotte voor het contact leggen met deze landen voor dit project.

6 reacties op “Overleg Caribische cruiseproject succesvol”

 1. Waarom gaat onze regering niet regeren en laat de touroperators tours operaten, als ze daar na een marketing-studie (quickscan of een wat langere scan) brood in zien. Maar gezien de resultaten van de vele veerdienstprojecten die op de klippen zijn gelopen denk ik niet dat er nog iemand geinteresseerd is in deze bodemloze putten. Maar misschien wil onze regering in samenwerking, met die andere regeringen, alles financieren uit onze belastingcenten ? Ben zeer benieuwd hoe dit avontuur van onze Gerrit gaat aflopen, maar beheers mijn nieuwsgierigheid voor de komende twee jaar.

 2. Hoeveel “veerdiensten” tussen de nabij gelegen bestemmingen zijn er de, laten we zeggen, laatste 40 jaar niet gestart en hoeveel varen er nog ?

 3. @Obi, ja er zijn altijd weer van die mensen die het wiel gaan uitvinden . De resultaten zijn echter weer iedere keer dat ze ons met een vierkant wiel willen opschepen en vraag mij over een jaar of ik positief of negatief over dit idee ben. Ik vrees echter dat je een illusie armer zal zijn.

 4. @Obi Ik denk dat het voor sommigen moeilijk is om tussen al die diaree de krenten te vinden. Maar je hebt gelijk. Er zijn krenten. Als al het nat achter Nasser zijn oren is opgedroogd zal hij onze ‘knuffel minister’ worden.

 5. Zijn er ook wel eens mensen positief op deze site?? Of zijn de “versgeperst lezer” equivalent aan de Telegraaf lezers?? Jeesh..

 6. Dat wordt dringen geblazen bij de St,Anna baai.
  Honderden grote cruiseschepen die minder draagkrachtigen komen ophalen!
  Dat is ongeveer 95 % van de bevolking van CURAÇAO.
  En zegt Nasser: {heeft hij soms weer een gekleurde bril op uit zijn brillenwinkeltje?}
  ZE NEMEN OOK VRACHT MEE!! VOORAL FRUIT! WELK FRUIT?
  OP CURAÇAO GROEIT HELEMAAL NIETS.ALLES IS AL OPGEVRETEN DOOR DE KABRIETEN.
  Slaap lekker Nasser, De toerisme-MINI-sterren zullen wel op een gratis muziek weekendje afkomen.