• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

schoolCURAÇAO – Studenten die in Nederland willen studeren krijgen geen volledige studiebeurs van Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) meer. Alleen in sommige gevallen, wanneer studenten jonger zijn dan achttien jaar en als zij naar niveau vier gaan nog wel.

Als studenten geen recht hebben op studiefinanciering vanuit Nederland (Wet Studiefinanciering, WSF), krijgen zij het ook niet via de SSC, dit heeft te maken met de leeftijdsgrens. Studenten die een middelbaar beroepsonderwijs opleiding (Mbo) starten moeten achttien jaar zijn. Mbo studenten die jonger zijn dan achttien en graag naar Nederland willen voor hun studie, kunnen uiteindelijk geen beurs krijgen van de SSC. Dit omdat de SSC dan een enorm hoge schuld opbouwt.

Extra eis
In het verleden nam de SSC wel verantwoordelijkheid voor de studenten, maar deze rol wil de SSC niet meer op zich nemen. Ook heeft de SSC een extra eis toegevoegd voor Antilliaanse Mbo-ers, zij kunnen alleen gebruik maken van de studiefinanciering als zij op niveau vier gaan studeren.

Hoger beroepsonderwijs
Studenten die een hoger beroepsonderwijs (Hbo) of een universitaire opleiding gaan volgen, mogen wel jonger dan achttien jaar zijn om voor de Nederlandse studiefinanciering in aanmerking te komen. Ook staat de SSC open voor deze studenten om als voogd op te treden, mits zij binnen een korte tijd achttien worden.

www.versgeperst.com