• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Joran van der SlootCURAÇAO – Joran van der Sloot kan op vrije voeten komen, omdat justitie in Peru geen haast maakt met zijn zaak. Dat zegt de advocaat van de omgebrachte Stephany Flores, Edward Alvarez. Als het eind december niet tot een veroordeling is gekomen, komt Van der Sloot vrij.

Alvarez beklaagt zich in de krant El Comercio over de trage opstelling van justitie, die nog geen aanklacht heeft geformuleerd. Omdat verdachten in Peru maximaal anderhalf jaar kunnen worden vastgehouden zonder vonnis, vreest de advocaat dat Van der Sloot op vrije voeten komt.

Onverantwoordelijk
Procureur Miriam Riveros Castellares, die de zaak begin juni onder zich kreeg, handelt volgens Alvarez onverantwoordelijk. “Uiteindelijk is zij niet capabel voor haar taak. Deze zaak is emblematisch, maar het lijkt voor haar weinig belangrijk,” zegt Alvarez.

Vrijheid
Het is overigens niet zo dat Van der Sloot, die wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Flores, vervolging ontloopt als hij op vrije voeten komt. Wel mag hij het vervolg van zijn strafzaak dan in vrijheid afwachten, zonder Peru te verlaten.

OM
Een poging van de krant om een reactie van het OM te krijgen liep op niets uit. Hetzelfde geldt voor meerdere verzoeken van persbureau Novum aan een woordvoerder van de Peruaanse justitie.

2 reacties op “‘Van der Sloot kan vrijkomen’”

  1. ja DE ALMACHTIGE LAAT OOK MENSEN VRIJUIT GAAN!
    Het BLIJFT EEN MENS.

  2. Van de Sloot kan nooit van zijn leven vrij komen. Ook al loopt hij vrij het gevangenis uit, dan kan hij als vrije vogel worden geliquideerd of door FBI ontvoerd worden om te getuigen in de zaak Natalie Holeway. Wat dacht je van de macht van de familie die hij vermoord heeft. Laat de journalisten niet alles van de hoge toren afblazen, want het rechtsysteeem in zo’n land is niet hetzelfde als in Holland hoor. Het is oppassen geblazen hoor. Misschien wordt hij overgebracht naar een psychiatrische instelling dat kan ook.