• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –De Scholengemeenschap Bonaire heeft er een nieuw gebouw bij. Leerlingen en leraren van de HAVO/VWO-bovenbouw hebben vanmorgen hun nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen. De bouw van de school is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Het gebouw aan de Kaya Amsterdam werd vanmorgen geopend door de leerlingen, leraren en manager Joost Latiers. De gedeputeerde van Onderwijs, Miralva Cicilia, het hoofd van de afdeling RCN/OCW, Fleur Lagcher en de voorzitter van het schoolbestuur van de SGB, Frans Lauxen hielden toespraken.

Milieuvriendelijk
De school is energiezuinig en modern ingericht. De lokalen worden gekoeld door een moderne koelinstallatie, die gevoed wordt door zonnecellen op het dak van de school. De school is door het ministerie van OCW ingericht met nieuw meubilair, computers en schoolborden. Verder is er  materiaal aangeschaft voor het practicumlokaal, de lokalen voor de vakken informatica en beeldende vorming en de gym- en studiezaal.

Onderwijsplan
De school is gebouwd na de afspraak tussen Bonaire, Sint Eustatius en Saba en het ministerie van OCW om de huisvesting van het onderwijs in Caribisch Nederland binnen vijf jaar op een goed peil te brengen. Op elk eiland is een plan opgesteld en gestart met een aantal bouwprojecten. De afdeling HAVO/VWO-bovenbouw op Bonaire is de eerste school waarvoor een volledig nieuw schoolgebouw is gebouwd.

5 reacties op “Leerlingen openen nieuwe school”

 1. Sander, Dat is ook het grote probleemt! de rijke families steunen de politieke partijen en hierdoor lopen hen aanvragen bij instanties lekker snel en krijgen de familieleden, vrienden en kennissen mooie posities bij de overheidsinstanties. Het enige dat hiertegen gedaan kan worden is het openbaar maken van de giften aan de politieke partijen. Daar zal geen enkele partij aan meewerken.

 2. Waarom niet op Curacao?

 3. The way things are pointing it looks like Bonaire will be the envy of Curacao in the next few years.

 4. op Bonaire en Aruba gaat het goed.
  natuurlijk valt daar ook wat te klagen.
  maar hier op curacao zitten we voorlopig klem…..
  ik denk dat baselman gelijk heeft als hij spreekt van Maffia.
  een paar rijke maffia families bepalen hier de politiek……
  helaas….
  toch toen het verkeerde eiland gekozen….
  ik hoop nu op de rechterlijke macht en politie, maar ben bang dat deze ook klem zit…

 5. Dit eiland gaat wel ergens naar toe!