• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nutsbedrijf Aqualectra heeft samen met Servisio di Kòntròl Kòrsou (SKK) een inval gedaan in de buurt van Zwaan (Scharloo). Daar bleek bij twintig huizen illegaal stroom te worden afgetapt. Dat bevestigt Aqualectra-woordvoerder Sharo Bikker. “Er is een gevaarlijke situatie ontstaan.”

Volgens Bikker ontstond er bij de aftappende huizen gevaar voor kortsluiting en brand tijdens het douchen. In de wijk Fleur de Marie (ook Scharloo) is één huis die illegaal stroom aftapt aangetroffen.

Agenten
In februari kondigde Aqualectra al aan om strenger te gaan controleren op illegale stroomaftappers. Het nutsbedrijf heeft zelfs vier agenten in dienst genomen om op zoek te gaan naar aftappers.

6 reacties op “Illegale stroomaftap in Scharloo”

 1. was bedoeld voor @Black Lion (17-08-2011 om 11.05)

 2. Nee dat zit gewoon in de genen.

 3. Iedereen kookt hier op gas! en ja Aqualectra zal iedereen weer aansluiten op water! Niet voor stroom want dat heb je niet nodig (eventueel alleen voor licht). Zonder water kan je niet wonen op Curacao!

 4. @Beer; Er zijn zat mensen die de kosten van dit niet meer kunnen betalen. De onderstand is op een dermate laag pitje dat een gezin moeet knokken om het hoofd boven water te houden.
  Oke ik keur het ook af maar als ik zie hoe kinderen en ouderen in de warmte zitten zonder een fan. Wassen met opgevangen regen water in tonnen en emmers. Dan ga je toch even denken. Aqualectra kwam met het plan om alle van water en stroom afgesloten gezinnen weer te voorzien van deze behoefte. Men zou een pagatino meter krijgen. Maar als er geen geld meer is om brood te kopen hoe dan nog wat stroom kopen? Geen geld Geen stroom en water.

 5. Black Lion, als je het brood te duur vind ga je het dan ook stelen?
  Nee hoor dit is gewoon de mentaliteit, dus aanpakken die dieven.
  Hierdoor zijn de elektriciteitstarieven nog duurder, want die gestolen kWh’s betalen de anderen gewoon.

 6. Hoe zou dat ilegale aftappen toch komen??????
  Stroom misschien te duur?????