• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit John Baselmans zijn kritiek over vertrouwen.

Al vele jaren hoor je om je heen dat we vertrouwen moeten hebben in de toekomst. Vele jaren hoorden we dat de datum met de vele tienen magisch zou zijn en dat wij als nieuw land een goede toekomst tegemoet zouden gaan. “Heb vertrouwen het gaat allemaal goed komen”

Na het magische getal kwam er een ‘jong team’ door een niet al te zuivere zet aan de macht. Een team die totaal geen kaas gegeten heeft van wat een land besturen inhoudt. Maar we moesten vertrouwen hebben in hen. Ze reizen wat af en we hebben nog nooit zoveel bestuurders, directeuren, experts en denkvolk bij elkaar gezet als onder hun bewind. “Heb vertrouwen, alles komt wel goed”.
We gingen door in vertrouwen want er is een nationaal bario-plan wat ons uit de diepe ellende moet halen. Er werd een speeltuin gebouwd en wat lantaarnpalen geplaatst, velen hebben geen fatsoenlijke huizen, geen eten, zitten zonder water, licht of voedsel, maar ……. heb vertrouwen.

Het witte poeder vliegt je letterlijk om je oren via de normale blauwe lucht, maar ook via containers. Heb vertrouwen, want het witte poeder is goed voor ons (lees: hun geldbuidel). Ondertussen hebben we een goede handel in wapens en drugs. De criminaliteit is nog nooit zo hoog geweest en vele mensen zijn bang. Ook hebben we een rijkelijke handel in porno, illegale gokkasten en zeker niet te vergeten alles wat in zee gevonden wordt. Ook wassen we zwart geld hier onder de Curaçaose stralende zon die daar uitermate geschikt voor is.

Heb vertrouwen want alles zal onze economie ten goede komen. Ondertussen wordt alles wat Nederlands is gedelete en wordt het zonder respect neergehaald, vergetend dat het de geschiedenis is van dit eiland. Het spel rond de Isla waarvan contracten getekend zijn, die over 7 jaar afgebroken gaan worden, maar het Isla-personeel heeft vertrouwen. De farce rond het ziekenhuis, wat werkelijk een tijdelijke oplossing is omdat er een mega ziekenhuis gebouwd gaat worden en vele zaken al rond zijn. Verder zitten op vele plaatsen zeer oncapabele mensen op nog diverse posten om zo een monopolie te creëren en we nergens meer iets over te zeggen hebben, maar we hebben vertrouwen.

Ondertussen is onze benzine, brood, water, gas en etenswaren, nog nooit zo hoog geweest en is het voor Jantje alleman niet meer te betalen, maar we hebben vertrouwen. Winkels staan leger als nooit tevoren. We hebben geen investeerders en vele buitenlanders worden geweerd want ze maken ons geld op en zien te veel. Verzekeringsbanken, onze pensioenen, onze ziekteverzekeringen, ze staan op springen. We worden internationaal afgesloten en we komen steeds meer negatief naar buiten door de handelswijze van onze leiders, maar we hebben vertrouwen. We zitten nu met leiders die zich te hoog voelen en zelfs publiekelijk verklaren dat ze niet meer in contact willen komen met het ‘gewone volk’! Wel vergetend uit welk nest ze zelf komen en wie hen op die plaats heeft gezet. Lokale krachten teruggehaald vanuit het buitenland, waarvan hen leven in enkele maanden zo moeilijk gemaakt wordt dat ze weer snel huilend en schreeuwend vluchten, maar we hebben vertrouwen.

We vertrouwen op wat? Op wie? Wanneer mogen we ons vertrouwen laten varen en mogen we zeggen: Leiders verhef je van jullie zetel, jullie vertrouwen is verspeeld, we nemen dit niet meer langer? Vertrouwen? Nee, er is geen vertrouwen in de huidige groep die ons, de bewoners van Curaçao, zo in de nesten werkt. Nee, er is geen vertrouwen meer, stap op en laat de werkelijke leiders werken voor ons land.

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

13 reacties op “Ingezonden: Vertrouwen”

 1. Beste heer Baselmans dit tendens zijn niet alleen merkbaar op Curacao maar komt gewoon door de wereldcrisis.De rijken, banken, makelaars, verzekeringen hebben gespeculeerd met als gevolg dat alles nu de wereld uit is geprezen. Alles is duurder geworden er komen meer werkloosheid, mensen verliezen hun baan, huizen worden niet meer verkocht, doordat ze te duur zijn. Curacao heeft altijd deze tijden meegemaakt een economische dip en heeft het altijd overleefd. Ik woon zelf in Nederland en het is tekenend aan wand. Banken lenen geld bij de regering, grote winkelpanden staan leeg, helemaal verkrot, vele kantoren staan leeg bij amsterdam en andere steden, huizen worden niet meer verkocht, werkloosheid stijgt, Verzekeringen gaan omhoog, belastingen ook. Zwaar crisis in de eurozone, griekeland

 2. Heer Philippe Maaskant

  Als u naar mijn website gaat of naar de link:
  http://www.johnbaselmans.com/Curriculum/Curricul_Freebooksframe.htm
  dan vind u zeer vele van mijn boeken die vrij te downloaden zijn als een pdf. Ook mijn uitgever geeft de mogelijkheid om 14 van mijn boeken gratis te downloaden.

  Zoals u kennelijk nog niet weet gaat het mij er niet om, om dik geld te maken maar om de mensen de mogelijkheid te geven om het ware eiland curacao te leren kennen. Momenteel zijn er al ruim 150 duizend mensen voor u geweest om deze boeken gatis te lezen.

  Veel leesplezier

 3. Baselmans, waarom zet je je boek niet op een torrent site op internet. Kan iedereen het lezen. PDF format is ok.

 4. Aangezien ikzelf een geboren Curacaoenaar ben weet ik best wat er hier speelde en speelt.
  Feit nu is dat het gewoon slecht gaat op het eiland, de huizenverkoop drastisch en zelfs dramatisch is. Investeringen uitblijven en de polarisatie hoogtij viert. Om het maar even niet te hebben over de criminaliteit.Wat de real estate betreft als je alleen op Coral Estate al ziet dat er meer dan 50 huizen in de verkoop staan, dan mag je gerust spreken over een drama. Ongeacht of je daar nu wel of niet wilt wonen.
  Ik ben zeker geen PAR aanhanger, maar de situatie was niet zo als hij nu is er was tenminste nog enige mogelijkheid voor dialoog. Die is er nu niet.
  We zitten opgescheept met een griezelig Wilders-achtig figuur en modderen van de ene affaire naar de andere.
  Vandaar dat ik in mijn eerdere post aangaf de moed niet te laten zakken. Dat zou jammer zijn.

 5. @John “Curacao mafia eiland met een waterhoofd” zal ook geen slechte titel zijn. Het zou eens goed zijn als er gepubliceerd werd hoeveel geld we kwijt zijn aan al die charlatans.

 6. @Martina
  Voor alle duidelijkheid wat ik reeds eerder schreef over de maffia is wat al tientalle jaren aan het spelen is. De maffia zal niet toelaten dat wij ons paradijs terug gaan krijgen. Het is niet somber doen, het is een bittere realiteit. Open je ogen en al zou deze regering verdwijnen andere staan al weer klaar om op dezelfde voet verder te gaan.

 7. Niet te somber nu allemaal. Er komt op korte termijn vast wel de klad erin. Want dit kan namelijk zo niet doorgaan.
  Dan hebben we met ons allen het mooie eiland weer terug ipv dat we door een boevennest worden ‘geregeerd’.

 8. @WaarGaatDitEilandNaarToe
  Het is nog veel erger als wat je hier aan haald. Ik ben de afgelopen jaren vele zaken uit gaan zoeken en als de mensen wisten hoe dit eiland nu is uit opgebouwd, durft niemand hier meer te wonen! Ik heb vele van deze zaken beschreven in een boek (Curacao maffia eiland) waar ik nog vover twijfel of ik het uit ga geven. Het zal zeer zeker veel los gaan maken en ik denk dat ik dan mijn langste tijd hier gehad heb. Wel kan ik je vertellen dat dit eiland bestuurd wordt door 4 maffia bazen die wereldwijd hun sporen al verdient hebben. Denk maar eens aan de banken, hoe het met de ISLA nu gaat, Oorlog nieuwe haven en waarom we ‘vreemde’ nieuwe investeerders hebben. Investeerders die uit het niets komen en in een keer curacao weten te liggen! Geen toeval maar een weloverwogen strategie. Want we zullen door het sluik moeten gaan omdat er geen plaats is voor het ‘gewone’ volk!

 9. @John Je hebt helemaal gelijk. Wist je trouwens dat steeds meer Curacaose bedrijven opdrachten zoeken buiten onze landsgrensen. We doen het best goed in Bonaire en Aruba. De economie hier staat op slot. Alleen in de toeristische sector en offshore is nog een boterham te verdienen. Als je nu geld spaart bij de banken dan verlies je geld, want de inflatie zal dit jaar zeer hoog gaan uitpakken. Weg met de politiek! Ze kosten teveel geld en leveren helemaal niets op. Sterker nog ze hebben een negatieve bijdrage aan onze economische ontwikkeling!

 10. @Beer, en Schotte dacht weet je wat, in het land der blinden is éénoog koning.

 11. @ beer, juist dat is het probleem.
  als je enig fatsoen hebt, stap je hier niet in de politiek….
  je hebt geen kans en krijgt ook geen kans.
  het is een boevennest, met hier en daar een paar goed willende mensen.
  maar ook die zitten er voor hun dikke salaris en hun standing.
  kijk maar naar de uitkomst van de laatste stemming over hun eigen vette pensioenfonds.
  dat is toen nog tegen gehouden door de goeverneur, maar alle partijen waren voor hun overdreven pensioenplannen……
  daarom, wie is er nog te vertrouwen in dit wespennest…..
  hadden we maar iemand als op Aruba.
  Mike Eman, die doet het wel goed, maar zo ver zijn we hier nog lang niet.
  tenminste: ik zou niemand weten….

 12. Jammer dat er een soort taboe is op het meedoen van Makamba’s in politieke partijen of zelfs de staten en de regering. We hebben intelligente mensen nodig die niet meer eerst aan zichzelf en de familie en de straat hoeven te denken. Die een onafhankelijke status bereikt hebben………
  Die zijn er wel op Curacao, ook zeker autochtone Curacao-enaars, maar wie durft in dit wespennest te stappen?

 13. helemaal mee eens…………..
  opstappen dit coalitie tuig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  alleen wat dan?????
  waar moet ik op stemmen?????
  ik heb er namelijk geen vertouwen meer in !!!!!!!!!!!!!!!!!
  help, help, help………….