• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een ontevreden klant van het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) heeft zich uit protest vastgeboden aan het kantoor van de Belastingdienst CN, de tijdelijke locatie van het ZVK. De vrouw is boos omdat zij van haar huisarts te horen heeft gekregen dat een toestemmingsaanvraag zou zijn afgewezen.

Het ZVK geeft toe een fout te hebben gemaakt door de huisarts al te informeren dat de toestemming zou zijn afgewezen, terwijl er nog geen formeel besluit was. Dat houdt dus in dat de aanvraag nog niet is afgerond en het besluit nog moet worden genomenn.

Dialoog
De verzekeraar heeft geprobeerd een gesprek onder vier ogen met de vrouw aan te gaan, maar dit heeft zij geweigerd. Een medewerker is vervolgens buiten een gesprek aangegaan met de cliënt. Hieruit is gebleken dat het niet alleen gaat om een eventuele afwijzing van de aanvraag, maar om gelijke rechten voor de burgers van Bonaire.

Gelijke rechten
Een vertegenwoordiger van het Bureau van de Rijksvertegenwoordiger heeft met de vrouw gesproken. In dat gesprek is duidelijk geworden dat de vrouw blijft zitten waar ze zit, totdat zij een brief krijgt van de Rijksvertegenwoordiger of gezaghebber. De demonstrant wil dat één van de twee in een brief verklaart dat er alles aan wordt gedaan om de burgers van Caribisch Nederland gelijke rechten te geven net als Europese Nederlanders.

Foto: Extra Bonaire

26 reacties op “Vrouw bindt zich vast aan kantoor ZVK Bonaire”

 1. @ Tia. Als Nederland zo goed is wat doen al die Nederlanders op Bonaire.

  Afgezien van het feit, dat er geen pistool op het hoofd van Bonaire is gezet om deze status te kiezen, lees ik nergens dat Nederland zo goed is. Ik lees wel, dat Bonaire wil hebben wat in Nederland zo goed is, maar dat is nooit toegezegd en gaat ook niet gebeuren. Ik vergeef je de uitdrukking “leeggezogen”, maar wat hebben de Nederlanders meer dan voor 10-10-10 zonder daarvoor betaald te hebben? Als het om huizen gaat was de Bonairiaan maar wat blij, wanneer een Nederlander daarvoor 10-tallen procenten meer wilde betalen dan een Bonairiaan. Bonairianen lijken soms net op mensen 🙂 Het BES-verhaal is een ongoing process dat nog lang niet klaar is en dat kan ook niet. Er is al veel verbeterd met Nederlands geld. Het volk kan kiezen voor met geduld doorgaan met het proces of onafhankelijk worden.

 2. @Ans van Hellmond Ja Bonaire kan nu wel vandaag onafhankelijk worden, jullie Nederlanders hebben ze leeggezogen. Alles is van Nederland daar, pak jullie rotsooi en verdwijn, vanaf 10 10 10 is geen rust meer op Bonaire, Jullie zakken zijn vol, opotten en nu

  Nederlanders zullen zeker juichen, want ze hebben weer eentje leegberoofd, alles is toch van nederboeflanders.

  10.000 inwoner is heel fijn, je kan gewoon open leven en niet tegelijktijd met je buuren op de zelfde stoep staan om je huis binnen te gaan, je hoort niet wanneer je buren het potje trekt. Dag e nacht alles moeten horen. Als Nederland zo goed is wat doen al die Nederlanders op Bonaire. Mooi weer lekker zon, grote huis blauwe zee enz. Hoop dt jij niet op Bonaire woont.

 3. Beste mensen ik hoop dat geen van jullie die tegen onze gevecht voor gelijke rechten ooit ziek of een pistool tegen hun hoofd wordt gehouden of vastgebonden worden of 2baanen moeten hebben om te kunnen overleven of dat je 6dagen onschuldig in de gevangenis moet en daar wordt mishandeld omdat je voor je rechten opkomt en niet alle mensen op bonaire willen niet werken er is gewoon geen werk ik heb een eigen zaak al 7jaar ik heb altijd heel hard gewerkt ik heb nooit een uitkering gevraagd terwel ik wel 20 jonge gezonde mensen in nederland ken echte nederlanders die daar jaaren lang goed gebriuk van hebben gemaakt dus zeg me niet dat wij lui zijn check je info goed voordat je mdomme comentaar geef en hard werkende mensen pijn doet die wel een beeter bestaan willen voor iedereen niet aleen voor hun zelf danki love for the whole world

 4. Het is een feit dat het tegenwoordig niet meer goed gaat op Bonaire, punt. In plaats dat men de bevolking benadert om te horen wat de problemen zijn, zit men te bekvechten met de mensen die tegen dit nieuwe systeem protesteren.
  Men had Bonaire bewust verkeerd voorgelicht. En Saba had nooit voor een gemeente gekozen. Saba is gewoon ingepikt vanwege de natuur en niet vanwege de bevolking.
  Geen wonder dat ze nu de waarde van Saba gaan taxeren.

 5. Goed gedaan Mamita Fox!
  Ben trots op je,dikke knuffel.
  Moge er meer mamita’s opstaan..dat is juist wat we nodig hebben op Bonaire.
  Respect voor deze kanjer!

 6. Geschreeuw komt van uit de HELE gemeenschap, maar geen een procent van de gemeenschap was aanwezig bij de protest acties. mmmm. Iets klopt hier niet. Anyways. Have a nice weekend, want deze stomme discussies helpt helemaal niet.

 7. @franky woon ook op Bonaire. Sorry vriend.

  En Franky.. geef nou maar toe dat het niet alleen politike tegenstanders zijn. Dit geval is het een politieke tegenstanders, maar het geschreeuw komt van uit de HELE gemeenschap! Ga nou niet dingen verdraaien.

  Feit is en blijft dat in de Antillentijd deze manifestaties bijna ongekend waren tegen de zittende landsregering toen. Er zijn boeken geschreven zelfs. Het tragiek van Bonaire is zeker geschreven voor 10-10-10, Zwartkijkers gaat zeker over voor 10-10-10. etc etc

 8. Obi, ik hoef niet Bonaire te google-en, ik WOON op Bonaire, en jij? Mamita IS een politieke tegenstander. Trek je je conclusie uit een klein groepje mensen die tegen Nederlanders waren, zijn en altijd zullen zijn?
  Als je gaat googleen dan zie je telkens de zelfde mensen, Roosmarie Winklaar, Mamita Fox, Betty Engelhart, Nochi Willem, Soleana broers, James Finies en een aantal andere mensen. Je moet kijken naar WIE het is die iets zegt, en denk niet dat omdat er 100 maal staat protest tegen Nederland, dat het telkens iemand anders is, a.u.b.

 9. Sven, het hoeft niet eens gelijkgetrokken te worden met Nederland, als de minimum levensstandaard maar gehaald wordt. Met een AOV uitkering hier kun je niet eens je huur betalen. Het is ook wel erg kort door de bocht om te zeggen dat niemand meer gaat werken als de uitkeringen gelijk worden getrokken aan de minimum levenstandaard. Maar Den Haag weet verdomd goed dat er actie moet worden ondernomen zodra er officiële cijfers zijn, dus de heren Kamp, Plasterk en Stolte hebben zich meermalen openlijk tegen het houden van een koopkrachtonderzoek uitgesproken. Sinds 10-10-10 zijn wij Nederlandse onderdanen en onze regering (de Nederlandse! Ook wij stemmen!) heeft ook een verantwoordelijkheid tegenover ons. Ook WIJ hebben recht op zorg.
  En jouw dooddoener van “het is jouw keuze om daar te blijven”… Het is nou niet zo dat Antillianen met open armen worden ontvangen in Europees Nederland. Kijk eens hoeveel discriminerende reacties in deze thread staan. Allemaal mensen die hier nog nooit geweest zijn, want dan zouden ze niet zulke stomme dingen zeggen als suggesties dat Bonairianen niet werken. Mensen hebben hier vaak twee banen om rond te kunnen komen, en als je ze ziet buffelen in de zon, dat houden de meeste melkmuilen uit de polder die op dit forum zo’n grote bek hebben geen halve dag vol. Dat zijn dezelfde mensen die in Europees Nederland geen baan geven aan een Antilliaan, hem zo de WW in drijven en dan zeggen dat hij lui is. Zo’n Ans van Hellemond die ons 10.000 mensen schat… Bedoel je dat wij te weinig mensen zijn om je druk over te maken? Je hebt het over 17.460 mensen op Bonaire alleen, dan heb ik het nog niet eens over Saba en St. Eustatius die in het zelfde schuitje zitten. En we mogen vandaag nog onafhankelijk van haar worden; zet je ook je hond op de Veluwe als je er niet meer voor wil zorgen?

 10. @ franky.. je slaat de plank mis en begrijpt het verkeerd. Zag jij toen Bonairianen protesteren op straat? Wat ik lees is en zie de afgelopen 2 jaar is.. boosheid, ontevredenheid, demonstraties bij komst koniningin.. Bonaire ongekend! En dat bedoel ik. Tijdens Antillen tijd was het ook niet koek en ei maar toen zag ik deze tafarelen niet.

  En ik heb het niet over schreewende politici. Dat is iets van Curacao. En natuurlijk kijk ik naar de whole picture! Maar blijkbaar de Bonairianen niet dat ze het NU anno 2013 achten om zich af te zetten tegen de Nederlandse regelgeving en bezuinigingen.

  Google Bonaire boos op Curacao en google daarna Bonaire boos op Nederland..

  My point exactly!

 11. De betrokkene, Mamita Fox, heeft heel erg hard geweekt ondanks haar gezondheids-problemen. Ze verdient een betere behandeling door de betreffende autoriteiten.

 12. Vobbie, maar wat wil je dan?

  Een bijstandsuitkering in Nederland is hoger dan het minimumloon op Bonaire. Verhoog je de uitkeringen op Bonaire navenant dan gaat er niemand meer werken. En wat de AOV uitkeringen op Bonaire betreft is er altijd premie betaald voor het AOV uitkeringsniveau, dat lager is dan het AOW niveau. Je kunt niet AOV premie betalen en een AOW uitkering eisen.

  En ja, het leven op een eiland waar alles ingevlogen of ingevaren moet worden is duurder, temeer daar de bevolking zo klein is dat je nauwelijks afzetmarkt hebt. Maar dat weet je als je op een eiland gaat wonen, het is een keuze die je maakt om daar te gaan wonen of, als je er geboren bent, om daar te blijven.

 13. Wij Bonerianen blijven maar klagen, we doen niks voor ons zelf. Als we zo door gaan, gaan wij met of zonder Nederland naar de moer. En het is ons eigen schuld.

  En Vobbie, welke bedrijf op Bonaire heeft genoeg geld om 1 of 2 jongens met een basisschool educatie 1456 euro per maand te betalen? Een bedrijf met een omzet van 5 a 10 duizend dollar per maand, kan nooit 2 mensen zoveel betalen om te werken. We moeten wel realistisch blijven hoor.

 14. @obi: hoe bedoel je zoals het zich nu manifesteert was toen niet aan de orde? Toen kon ze niet eens naar Colombia gaan. Politieke tegenstanders lopen maar te schreeuwen.

  Vraag aan die mevrouw hoeveel het kost om haar kleinzoon naar school te sturen…niks, haar kleinzoon naar de tandarts…niks, dus obi, look at the whole picture!

 15. Ans, je hebt echt geen enkel idee en bent pijnlijk slecht geinformeerd. Wij betalen procentueel evenveel belasting, maar over veel minder geld. Ondertussen is ons levensonderhoud vele malen duurder dan in Nederland (waar wij DEEL VAN UITMAKEN!) Voorbeeldje zien?

  Minimum lonen nederland € 1456
  Minimum lonen Bonaire € 600

  Prijs verschil witlof; 350%
  prijsverschil aardappel 300%
  Prijsverschil tarwebloem 181%

  zie meerdere:
  http://www.consumentenbonaire.com/wp-content/uploads/2013/02/Handout-Plasterk-def.pdf

 16. Wat is er toch zo moeilijk aan om op professionele wijze in een gedegen en effectieve Voorlichtings Campanje de Bevolking van Bonaire eindelijk es objectief en met impact te gaan voorlichten over wat 10.10.10 nou werkelijk inhoud voor haar; zodat straks bij de evaluatie en wellicht ook via een referendum de mensen de weg naar een eigen toekomst kunnen bepalen op basis van FEITEN…inplaats van dat de huidige machthebbers van UPB maar blijven roepen dat we op de goede weg zijn, geduld moeten hebben en moeten samenwerken met die Hollandse avatar-achtige buldozer die nu genant over het eiland raast en echt meer kwaad dan goed doet; respijt de goede dingen die ook tot stand worden gebracht,..want dat schiet niet op en trekt alleen maar een wissel op de humildo Bonairiaanse Mens…De kruik gaat te water tot ze barst en Dios spar nos daarvoor.

 17. Als het Bonaire niet meer bevalt om gemeente van Nederland te zijn dan kunnen ze vandaag nog onafhankelijk worden.

  In Nederland zal dat met gejuich begroet worden, want ze zijn het geschreeuw en de toenemende criminaliteit van Bonaire goed zat, temeer daar het maar gaat om 10,000 inwoners. In Nederland ben je daarmee nog niet eens een dorp.

  Ter vergelijking, het Nederlandse gehucht Tietjerksteradeel (ooit van gehoord?) heeft 3 maal zoveel inwoners als Bonaire!

 18. @ Bonaire Boy..

  Bonaire kent natuurlijk geen corruptie en louche politici. Nee hoor.. zijn allemaal voorbeeldig en alles is koek en ei! (y) Dream on please!

  Snap ook niet zo dat je Martina aanvalt terwijl hij jullie juist probeert te verdedigen. Ik zeg niet dat het in de Antillen tijd alles rozengeur en manenschijn was maar zoals het zich nu manifesteert was toen niet aan de orde.

 19. @ Jan. Men is gewoon voorgelogen, en nu komt de aap uit de mouw.

  Zou het misschien ook kunnen zijn, dat ze niet goed geluisterd hebben? Volgens mij zijn er nooit gelijke rechten op het gebied van sociale verzekeringen voorgespiegeld. Overigens is er geen man overboord en kan het volk “morgen” voor onafhankelijkheid stemmen zoals elk voormalig Nederlands Antilleneiland. Take your pick.

 20. @martina, antillem heeft nooit goede plantages gehad en suriname is als kolonie 2 keer failliet gegaan dus dat verhaaltje gaat niet op! en stop met leven in het verleden!

  @Jan, Wij op Bonaire zijjn God zo dankbaar dat we van het corrupte Curacao zijn verlost. Dat hebben 2 jaar Schotte weer bewezen!

 21. Mevrouw wil een behandeling in het buitenland, en de belasting- en premiebetalers mogen voor de extra kosten daarvan (speciale vlucht, hotel, begeleiding) opdraaien.

  De Bonairianen moeten eens gaan werken in plaats van al dat geklaag. Zoals over de kosten van uitbreiding van de gevangenis terwijl ze zelf een generatie jeugd hebben grootgebracht die het eiland terroriseert met gewapende en geweldadige overvallen.

 22. Beste Shaan,

  Bent U wel op de hoogte van de situatie waar Bonaire nu in verkeerd?
  Als ik het goed begrijp gaat het hier om onrecht, en er is veel onrecht op Bonaire.
  Ik kan ook op mijn beurt zeggen Nederland en Hollanders op het eiland willen de lusten
  wel en de lasten niet.

  Als mevrouw op haar manier aandacht wil voor haar probleem en de rest van
  de bevolking dan moet het kunnen.

 23. Arme Bonairianen, wat hebben jullie toch op de hals gehaald?

  @Shaan Gael, als de Bonairianen het van tevoren geweten hadden dat hadden ze nooit voor een ”gemeente” gekozen. Men is gewoon voorgelogen, en nu komt de aap uit de mouw.

 24. @ Shaan Geel de burgers willen gelijkwaardig behandeld worden omdat ze er recht op hebben. Als provincie krijgen ze nu alle plichten opgelegd zoals de Nederlandes burgers woonachtig in Nederland. Jij schrijft iets op terwijl het niet eens met die premie te maken heeft. Vergeet niet dat Nederland rijk is geworden door diefstal en uitbuiting van landen zoals Indonesie, Suriname en de voormalige Antillen. Ga je geschiedenis les maar beter leren.

 25. De vrouw wil naar een specialist van haar keuze en in een buitenland van haar keuze. Hoe kan een huisarts daar uberhaupt een toestemmingsaanvraag voor maken? Eerst naar een lokale specialist en die beslist over een toestemmingsaanvraag. Zo zijn de regels en daar zal ze het mee moeten doen.

 26. Tja, men is op Bonaire goed in het spreken over gelijke rechten, maar wanneer het gaat om gelijke plichten is het er oorverdovend stil.

  Zo wil men wel de hoge Nederlandse AOW uitkering maar niet de daaraan verbonden hogere premie.