• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sommige buurten zaten gisteravond zonder stroom doordat een hogespanningskabel, die door de bosjes van Scherpenheuvel loopt, was uitgevallen. Technici van Aqualectra zijn de oorzaak nog aan het onderzoeken.

De buurten Scherpenheuvel, Seru Loraweg, een deel van Sta. Rosa, een deel van Montaña, Barbuquet, Girouette en de omgeving Saturnussstraat waren de dupe van de stroomuitval. Om 23:30 uur hadden enkele buurten weer stroom totdat er een kortsluiting plaatsvond. De kortsluiting zorgde ervoor dat sommige buurten tot 03:30 uur zonder stroom zaten.

Schakelaar
Doordat de herstelwerkzaamheden in Scherpenheuvel veel tijd kostten, zaten zowel Scherpenheuvel als een deel van Rooi Santu en een deel van Montaña nog tot vanmorgen zonder stroom. Technici van Aqualectra zijn nog bezig een schakelaar in de installatie in de omgeving van Rooi Santu te repareren. Het nutsbedrijf meldt hard op zoek te zijn naar de oorsprong van de storing. Aqualectra betreurt de onstane situatie en verontschuldigt zich hiervoor.

3 reacties op “Stroomstoring door uitval spanningskabel”

 1. Aqualectra doet voor Curacaose begrippen op technisch gebied goed werk. Er wordt goed geinvesteerd in verbetering van de infrastructuur en er is ook veel zeer deskundig technisch personeel. Op eilanden als Curacao is echter de atmosfeer zeer slecht voor installaties en dat is jammer en kost erg veel geld extra, iets waar je in bijvoorbeeld Nederland geen last van hebt, een dubbel nadeel dus voor zo’n klein eilandbedrijf als Aqualectra. Er zijn ook minder goede dingen hoor, maar elektriciteit is best ingewikkeld voor leken…..
  De meeste kabelstoringen worden veroorzaakt door bedrijven die zomaar ergens gaan graven en dan een kabel kapotmaken of beschadigen zonder dit te melden. Dat wordt dan binnen afzienbare tijd een storing.

 2. PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

 3. Als lektra nu eerst eens hun bekabeling naloopt hadden we minder last van storingen. Ze willen wel de tarieven weer omhoog hebben maar geen cent uitgeven aan het moderniseren van het kabel netwerk.
  Ach ze zijn toch al zo lek als een mandje.