• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De taxicommissie Sinusta heeft onlangs besloten de taxichauffeur, die een koffer had meegenomen van een klant, twee dagen te schorsen. De chauffeur kwam in het nieuws omdat hij twee dagen de koffer van een klant, die hij van de luchthaven naar Le Mirage had vervoerd, had achtergehouden.

Tijdens het gesprek dat de commissie had met de taxichauffeur, gaf deze te kennen dat hij de passagier voor de rit naar Campo Alegre 20 dollar had berekend. Dit terwijl het ritje 25 gulden mag kosten.

Interventie
Om persoonlijke redenen wilde de chauffeur niet uitstappen en bij Le Mirage naar binnengaan, en na een half uur wachten op de passagier, besloot hij te vertrekken met de koffer van de passagier. Pas na twee dagen en interventie van de voorzitter van Sinusta is het probleem opgelost.

Schorsing
Naast het achterhouden van de koffer, was de prijs die de taxichauffeur vroeg voor het ritje ook een reden tot schorsing. De chauffeur moet ook de 40 gulden, die hij teveel heeft berekend, teruggeven aan de klant. Hiermee wil de taxicommissie een signaal afgeven dat het in geen geval toegestaan noch acceptabel is om opzettelijk de bagage van een passagier mee te nemen of teveel te berekenen voor een ritje.

6 reacties op “Taxicommissie schorst chauffeur twee dagen”

 1. @Gerrit helemaal mee eens gewoon mooie stalen borden op de standplaats van de airport met de prijzen naar ieder hotel.

 2. mijn ervaring met de taxichauffeurs hier is dat het bijna allemaal boeven zijn.
  die veel te veel rekenen voor vaak korte ritjes.

 3. Ik noem dit nou niet echt””achter houden””Noem het diefstal,,Je houdt iets achter wat niet van jou is en waarom hield ie het eigenlijk achter?? Deze man “”besteelt””de mensen niet alleen met koffers achterhouden,maar ook met teveel geld uit de zakken kloppen!!.. 2 dagen schorsing is te mild,,,moet gewoon zn vergunning innemen en niet meer terug geven!!!

 4. Poeh poeh, wat een straf zeg. Deze crimineel (afperser) moet men gewoon zijn taxivergunning afpakken en aan een andere goedwillende taxi-ondernemer geven.

 5. Nou, dat zal hem leren!

 6. Misschien handig om bord te plaatsen met de taxiprijzen zodat de toeristen niet elke keer bedrogen worden.