• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR is het oneens met het voorstel van Ivar Asjes (PS) om in de contracten voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis op te nemen dat 80 procent van de werknemers Curaçaoënaar moet zijn. PAR volhardt dat al het werk op Curaçao voor 100 procent moet worden gedaan door Curaçaoënaars.

“Slechts in het geval dat er onvoldoende mensen op Curaçao worden gevonden mag er tijdelijk toestemming worden gegeven om werknemers uit het buitenland aan te trekken”, vindt PAR. Een bedrijf moet volgens de partij bewijzen dat hij inspanningen heeft verricht om Curaçaoënaars te werven, voordat hij een vergunning krijgt om buitenlandse werknemers in dienst te nemen.

Misbruik
“PAR zal vasthouden aan het principe van 100 procent werkgelegenheid voor Curaçaoënaars en zal alle wetten die komen met een lager percentage verwerpen. Het voorstel van Pueblo Soberano zal zorgen voor veel misbruik omdat een project dan het recht heeft om 20 procent van zijn werknemers uit het buitenland te halen”, aldus PAR.  Volgens de partij is dit onacceptabel omdat het bedrijven verhindert om 100 procent van zijn werknemers in Curaçao te zoeken.

12 reacties op “‘100 procent Curaçaoënaars bij bouw ziekenhuis’”

 1. naar het schijnt gaan BELGEN het ziekenhuis bouwen !!!!

 2. ja, misschien is het wel satirisch bedoelt, om die Asjes aan het denken te zetten.
  maar denk niet dat Asjes gaat denken hij is tenslotte een marionet van Wiels.
  alle marionetten van Wiles is het verboden om te denken en vooral geen initiatief tonen.
  Wiels kan wel denken, maar wel op een twijfelachtige manier…..

 3. Ik denk eerlijk genoeg dat dit een uitdaaging is van de PAR voor de regeering, PAR was tegen het hele 80% gebeuren en stelde ook aan dat het een absurd beleid is. En als je een kind die niet wilt luisteren wat wilt leren, dan moet dat kind VOELEN. Dit is dan hoe dat in het politiek gebeurt. Je kind betrap je met roken, laat het het heel pakje voor je neus op roken! De PAR hoeft trouwends geen stemmen te gaan winnen, alleen te laten zien hoe de princiepes van het coalitie in elkaar zit om hun dan zichzelf zwart te laten maken.
  Ik vindt het allemaal ook erg kinderachtig, en ben er ook erg zat van, maar begrijp wel dat die politieke spelletjes ook precies dat zijn, spelletjes. En dat is zo om de hele wereld heen niet alleen op onze dushi korsou.

  Wen er maar eens aan mensen!

 4. Grappig 100%, ik denk echter ook niet dat dat gehaald kan worden met de huidige arbeidsmarkt. bouwtechnisch misschien wel (ruw bouw)
  maar welk bedrijf op Curacao kan een Operatie kamer (meerdere) bouwen comform de huidige medische normen of welk bedrijf kan een Rontgen/CT/MRI kamer/afdeling opzetten, of medische gassen netwerk, enz dat is sorry om te zeggen specialisten werk als ik dat mag stellen. Maar wie weet zijn er inderdaad wel die mensen of bedrijven aanwezig laat het een verrassing zijn.

 5. Wordt jij ook zo beu van politiek . . . . .

 6. Wat is 100% Curacaoenaar? de definitie is nog niet eens duidelijk. Laat alle partijen maar eerst duidelijk maken wat ze bedoelen met 100% Curacaoenaar. Heel irritant dat geschreeuw zonder aan te geven wat ze bedoelen.

 7. als dat maar niet op curacaose tempo gaat

 8. Goed lezen mensen !! Als er geen geschikte lokale werknemers gevonden kunnen worden, mogen buitenlandse werknemers worden aangenomen. Dus die 100% haal je dan zowiezo al niet.

 9. Klopt de berichtgeving wel?

 10. Oh, maar dit levert de PAR niet meer stemmen op.. het gaat ze heel veel stemmen kosten! PAR is immers de ‘makamba-partij’. Wie komt er op t idee om 100% door Curacaoenaars te laten doen.. de kennis is hier bij lange na niet. Plus dat de klus minstens een jaar langer gaat duren. Dit zou een Wiels-idee kunnen zijn?! Dom, dom..

 11. HALLO @Wiels / Asjes dit is het juiste statement.
  Gewoon “the right man/woman on the right place”, MITS de competenties aansluiten bij de job voorkeur voor inwoners van Curacao !!!!!!!
  Geen gelul en populistsche uitspraken over “ONS VOLK” gewoon gebruik van gezond verstand waarop ik jullie beiden helaas nog niet heb kunnen betrappen!

 12. Hoe on-realistisch die 100%, waar haal je die expertize vandaan voor al die speciale apparatuur dat geinstalleerd moet worden, zelfs 80% zal moeilijk worden. Natuurlijk moet je met zoveel mogelijk locale krachten werken, maar kwaliteit gaat in dit geval boven alles. Wanneer is hier voor het laatst een ziekenhuis gebouwd, waar is die expertize? Ja de PAR doet alles om stemmen te krijgen, zelfs met ondoordachte berichten als dit