• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO/ARNHEM – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in Arnhem 22 jaar cel geëist tegen de 30-jarige Jason Z. uit Duiven wegens moord en twee pogingen daartoe. Z. beschoot een oude vijand uit Curaçao met zeven kogels tijdens het drukbezochte feest Rio aan de Rijn in Arnhem op 21 augustus 2010.

Twee omstanders werden door kogels geraakt. De moord op het 48-jarige slachtoffer uit Den Haag was een vergelding voor een schietpartij op Curaçao in 2004, waarbij Z. zelf vijf keer werd geraakt. Voor die schietpartij is nooit iemand vervolgd.

Overmacht
Tijdens de schietpartij in Arnhem waren tweehonderd tot driehonderd mensen op de Markt. Volgens het OM wist Z. dat zijn oude vijand er zou zijn en plande hij de moord. De verdachte zegt dat hij een wapen bij zich had omdat hij continu in angst leefde. Hij werd plotseling met de Hagenaar geconfronteerd en schoot net zo plotseling. Zijn advocaat heeft ontslag van rechtsvervolging gevraagd wegens psychische overmacht: de voortdurende angst die de vete veroorzaakte.

Verleden tijd
Volgens deskundigen is de kans op herhaling groot, nu de moord alleen maar weer lijkt te hebben geleid tot bedreigingen uit de omgeving van het slachtoffer richting Z. en zijn familie. Het OM gelooft niet dat Z. verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij schoot en hij moet gewoon lang achter de tralies, wil het niet snel weer gebeuren.

Strafvermindering
Volgens Z.’s advocaat moet juist verminderde toerekeningsvatbaarheid leiden tot flinke strafvermindering, mocht de rechtbank hem niet al ontslaan van rechtsvervolging voor doodslag. Ook de hersenschade door loodvergiftiging en de kunstheup die Z. overhield aan de schietpartij in 2004, zouden moeten leiden tot minder straf. De rechtbank doet uitspraak op 30 augustus.

2 reacties op “22 jaar geëist voor moord Rio aan de Rijn”

 1. O Ja Dat is Goed op moord moet 22 Jaar op staan zeker als het moord met voorbedachte
  rade is met Name HIER IN NEDERLAND ZIJN DE STAFFEN VEEL TE SOFT in Nederland is het rechtsyteem soft en 22 jaar voor moord is vergeleken in de AZIATISE
  Landen een pulenschil Daar GELD de DOODSTAF ook in Nerderland moet de DOODSTAF weer ingevoerd worden . Het spijd me te zeggen dat het Hard klingkt maar
  er moet een voorbeeld worden wat mensen afschikt : // sorry de vogige inzenging was over
  een oorkaan dus die is ongelding Gr Peter

 2. Ik zou graag een Nieuwsbrief over deze Site VerS GEPERST willen ontvangen doch
  dat er weer een orkaan bover CURACO wist ik niet wel Heb ik iemand gekent die in
  Curaco geleeft Heeft ze Had Heimwei Jaren terug 1975 zat ze bij mij op school
  in Eindhoven

  ca Jammer van die ramp graag arbo op deze zide web groetjes Peter U kunt me ook info
  over het caribies gebied sturen bv ook Jamaica Cuba etc Afz P Jansen St. Antonistusstraat. 99 5801AR Venray NL