• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Anthony de Lima, directeur van Curaçao Technology Exchange (Ctex), is naar het Openbaar Ministerie gestapt. Dit naar aanleiding van verschillende beschuldigingen van minister Carlos Monk en Helmin Wiels aan zijn adres. De Lima wil dat zijn naam gezuiverd wordt.

Wiels zei in de Centrale Commissie vergadering onder andere dat Ctex een criminele organisatie is. Ook minister Monk maakte het bedrijf van De Lima, Ctex, met de grond gelijk. Volgens De Lima hebben de uitspraken van Monk en Wiels hem en zijn bedrijf veel schade toegebracht.

Onschendbaar

De directeur wil dat het Pueblo Soberano-duo bewijzen levert voor hun beschuldigingen in het Statendebat van vorige week donderdag. Of Wiels en Monk gestraft kunnen worden voor hun uitspraken als zij de bewijzen niet kunnen leveren, lijkt onwaarschijnlijk. Zij genieten parlementaire onschendbaarheid van Statenleden omdat de uitspraken zijn gedaan tijdens een Statenvergadering.

Datacenter

Ctex wil samen met staatsbedrijf UTS een datacenter opzetten op het eiland voor klanten in het Caribisch Gebied, Latijns-Amerika en Curaçao. UTS vormt de preferred provider van de klanten. Ook wil het telecombedrijf een station bouwen voor een onderzeese kabel voor Ctex.

1 reactie op “Ctex stapt naar OM”

  1. Kijk en daar zit nu het addertje onder het gras;

    “Zij genieten parlementaire onschendbaarheid van Statenleden omdat de uitspraken zijn gedaan tijdens een Statenvergadering”.

    Dus zowel Wiels als Monk en de rest kunnen U, mij en de hele bevolking beschuldigen zonder gestraft te worden. Doet jan met de pet dit, dan heb je een kamertje in Bon Futero te pakken of een heerlijke boete.