• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenlid Malvina Cecilia betreurt het dat de behandeling van de Wet voor Vaderschap weer uitgesteld is. “De wet had op 11 augustus in het Parlement behandeld moeten worden. Deze wet biedt moeder en kind de mogelijkheid om de vader te dwingen zijn verantwoordelijkheid te dragen.”

De wet houdt in dat ieder persoon het recht heeft om te weten wie zijn of haar vader is, ondanks dat de moeder er niet mee eens is. De wet zou al behandeld worden in het parlement van de Nederlandse Antillen, maar de oppositie had toendertijd gevraagd om de behandeling op te schorten zodat zij meer tijd konden krijgen om de wet te bestuderen. De PAR-fractie is toen akkoord gegaan met het verzoek van de oppositie.

Onacceptabel
“Een jaar en drie maanden later is de tijd gekomen om de wet opnieuw te behandelen en weer wordt de aandacht aan andere zaken gegeven”, aldus Cecilia. “Door de vergaderingen over CTEX vorige week is de behandeling van Wet voor Vaderschap weer verschoven. Ik wil benadrukken dat deze wet ingaat op het welzijn en bescherming van onze kinderen, en weer moet wijken voor nieuwe problemen in de coalitie. Dit is voor mij onacceptabel.”

Verwoestend
“Iedere professional die op sociaal vlak werkt weet dat de gevolgen voor een kind dat niet weet wie zijn vader is, voor zijn sociale, juridische, spirituele, financiële, materiële en morale staat verwoestend kunnen zijn”, gaat het PAR-lid verder. “Aangetoond is dat in de Nederlandse Antillen 50 procent van de kinderen die worden geboren, erkend zijn binnen een huwelijk, 25 procent erkend zijn buiten een huwelijk en 25 procent geen vader heeft.”

Geld
De overheid zal volgens Cecilia ook voordeel hebben aan deze wet. “Het zal de overheid geld besparen wanneer de vader zijn verantwoordelijkheid draagt. De overheid kan aan de andere kant dit geld gebruiken om mannen en vrouwen bewust te maken van de juridische, sociale, spirituele en financiële gevolgen van hun daden.”

1 reactie op “‘Wet voor Vaderschap kan niet wachten’”

  1. Maar Malvina, ta kens bo ta ?