• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bewoners en werknemers die in de buurt van de weg tussen Otrobanda en Piscadera ter hoogte van restaurant Denny’s wonen en werken, klagen over de problemen met het lekkende riool op deze weg. Het water uit het riool zorgt naast een slipperig wegdek ook voor stankoverlast.

Volgens bewoners hebben zij al verschillende keren contact opgenomen met Selikor. Het bedrijf is uiteindelijk één keer langsgekomen met de boodschap dat het rioolprobleem te ingewikkeld is en de overheid verantwoordelijk is.

Hygiëne
Bewoners vrezen voor ongelukken door het natte wegdek in combinatie met automobilisten die op deze weg vaak hard rijden. Daarnaast zijn er drie scholen in de buurt van de weg die hinder kunnen ondervinden van de stankoverlast en de slipperige weg. Bewoners vrezen ook voor hygiënische problemen.

Regenperiode

Dimitris, één van de bewoners in de buurt van Denny’s en werkzaam in de buurt, vraagt zich af of de overheid rekening heeft gehouden met de regenperiode die eraan komt in november. “Vorig jaar in november hadden we last van overstromingen, moet de overheid zich niet daarop voorbereiden en de riolering repareren en schoonmaken?”

Werkzaamheden
Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling, claimt na navraag van Versgeperst.com bezig te zijn met de verbetering van de weg tussen Otrobanda en Piscadera alsmede met de reparatie van de riolering. Hoelang deze werkzaamheden in beslag gaan nemen is niet bekend.

1 reactie op “Rioolproblemen tussen Otrobanda en Piscadera”

  1. Hebben wij het hier over een lek in de lozing in zee of een lek in de afvoer naar een zuiverings-installatie ?