• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçaose vlag wordt gehesenCURAÇAO – Het parlement van Curaçao heeft afgelopen vrijdag besloten een tijdelijke commissie in te stellen die het Reglement van de Staat Curaçao moet herzien. De voorganger van het parlement, de eilandsraad, heeft op 4 september 2010 besloten om in consultatie met het volk het reglement te wijzigen.

De wijziging is nodig, omdat de artikelen I en II van de Koninkrijkswet, voor de wijziging van het Statuut in verband met de ontmanteling van de Nederlandse Antillen, in werking treden.

Commissie
Op basis van artikel 46 van het ordereglement heeft het Parlement van Curaçao besloten om het besluit van de eilandsraad uit te voeren door een tijdelijke commissie in te stellen. De commissie bestaat uit de volgende zeven parlementariërs: Amerigo Thodé, Dean Rozier (beide MFK) Helmin Wiels (Pueblo Soberano), Eunice Eisden (MAN), Emily De Jongh-Elhage (PAR), Humprey Davelaar (PNP) en Anthony Godett (FOL).

Verbetering
De commissie heeft als taak om met een vernieuwde versie van het Reglement van de Staat Curaçao te komen, dat moet leiden tot een verbetering van de Democratische Rechtsstaat Curaçao. De commissie is geïnstalleerd voor een periode van zes maanden, waarin zij moet rapporteren aan de Centrale Commissie van het Parlement. De commissie onder de naam ‘Tijdelijke commissie voor de herziening van het reglement van de Staat Curaçao’, krijgt ondersteuning van externe deskundigen.

2 reacties op “Vernieuwde versie Reglement van de Staat”

  1. Precies Wimpiri. Na 10 maanden komen ze er achter. Hopelijk komen ze er ook achter na alle ellende van de Isla dat het toch NIET zo gezond is. Hopelijk komen ze er ook nog achter dat Wiels niet is wat hij zegt. Kijk naar de verborgen discriminatie. Juist alle uitlatingen van o.a. hem, Asjes en consorten brengen alleen maar spanningen hier op het eiland. Straks komt hij met een Nieuw plan; De Curacaose Muur. de ene kant de 80% en de andere kant de 20%. Als 80% krijg je een speciale pas om in het 20% deel te komen, als 20% krijg je een armband om met de tekst 20%. De tweespalting op het eiland is al zichtbaar in zowel woord als geschrift. Wiels wil zoveel mogelijk buitenlanders hier weg hebben zodat hij kan zeggen “Kom papa Chavez, je hebt weer een stukje extra bij je landje”. En de bevolking van Curacao, dat hier nog is, kijkt toe en gaat verder gebukt onder een dictatuur.

  2. Onze regering is dus ingefluisterd dat het “democratisch gehalte” van ons land ver te zoeken is en nu gaan ze proberen daar verandering in te brengen ?