• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De directeur van Curaçao Technology Exchange (Ctex), Anthony de Lima, is erg verontwaardigd over de uitspraken van minister Carlos Monk over zijn project. “Ik accepteer het niet dat er leugens worden verteld om Ctex en mij te schaden”, aldus De Lima in een reactie aan Versgeperst.com.

Volgens De Lima bracht Monk in het Statendebat donderdag foutieve informatie naar buiten. Monk spotte met de potentiële klantenlijst van Ctex, waarin onder andere de regeringen van Venezuela en Suriname zijn opgenomen. “Denkt Anthony de Lima nou echt dat deze landen hun gegevens gaan vrijgeven aan een kolonie als Curaçao”, zei Monk.

Klantenlijst
De Lima laat weten dat deze namen uit de volledige lijst van potentiële klanten zijn gehaald. “Deze lijst is later ingekort nadat alle bedrijven zijn benaderd door een externe partij. Uit dit proces zijn uiteindelijk intentieverklaringen met 39 bedrijven overeengekomen.” Daarnaast zijn volgens De Lima de statuten van Ctex, die volgens Monk niet bestonden, gewoon op te vragen bij de Kamer van Koophandel.

CIA
Het gerucht dat de draaiende motor acher Ctex de Amerikaanse CIA zou zijn, noemt De Lima belachelijk. Daarnaast valt het verwijt van Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels, dat Ctex een criminele organisatie is, erg verkeerd. “Ik ben in Nederland gaan studeren en heb gespaard om Curaçao te helpen. Ik heb al een half miljoen geïnvesteerd in dit project, zijn verwijt raakt mij diep.”

Doorgaan
De Lima is niet van plan om na alle kritiek te stoppen met het project. “We zijn nog steeds in gesprek met investeerders. Ik laat mij niet tegenhouden door mensen die nergens verstand van hebben.”

6 reacties op “De Lima: ‘ik ben niet van plan te stoppen’”

 1. Monk lijkt een beetje op een chinees is zijn bloed wel minimaal 80% curacaosch?

 2. dus als ik het goed begrijp is c-tex een criminele dochter onderneming die onder het koloniale bestuur van nederland valt????? Wat een boterletter die Monk heeft iemand deze idioot al eens op televisie ziet praten?, je blijft lachen. Volgens mij zat deze man ook al een paar jaar geleden tegenover het euro parlement nederland zwart te maken met z’n vriend Caryl Monte toen nog voor zo’n schreeuwerd van die oranje partij. We hebben echt een inteeld probleem dat de mensen zo dom blijven en in dit soort clowns geloven. Geef c-tex gewoon een vergunning en data rechten als het zo een sterk product is lukt het ze ook wel zonder overheids/uts steun, ze praten erover of het de kip met de gouden eieren is dat zullen er ook wel een rij investeerders staan te trappelen?

 3. over PS en zijn waanzinnige leider is al genoeg geschreven. Monk, wie, wat??

 4. Dat onze wannabe politicus Monk ons eiland zo te grabbel gooit is werkelijk niet te begrijpen !

 5. PS is gevaarlijk voor dit eiland.. Nu ook met CPA zijn ze weer het schip ingegaan!

  En dan willen ze dat de YDK terugkomt naar het eiland terwijl elke jonge YDK professional wordt weggejaagd!

 6. De PS manier van zaken doen. Ondernemers beledigen, leugens verspreiden en je eigen land als kolonie beschrijven. En dat alles om de Chavez Light te plezieren. Monk weet wat er met andere, zelfdenkende PS ministers is gebeurd. Manneke Wiels moet en zal zijn gelijk hebben, al gaat het hele land er aan. Dat duurt ook niet zo lang meer. Het enige wat op dit eiland ontbreekt is een Maurice de Hondt, zoals die in Nederland , die wekelijks de politieke stand van zaken onderzoekt en publiceert. Een gat in de markt ? Zorg dan dat je er niet in valt.