• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering staat lijnrecht tegenover elkaar. Moet overheidsbedrijf UTS wel of niet in zee gaan met Ctex om een datacenter op Curaçao te bouwen? Minister Monk ziet teveel risico’s, terwijl minister Cooper enkel voordelen ziet. Versgeperst.com vroeg jou: durf jij de investering aan?

Mevrouw Sotis (35) is voor investering in het project. “Ja, ik zou dit project wel steunen. Ik zie enkel voordelen voor ons, vooral economische. Er zitten misschien risico’s aan maar je moet het gewoon proberen, anders weet je het nooit, toch?

Moderne tijden
Ook Jan de Koning (61) ziet geen nadelen. “Voor zover ik het project kan overzien zitten er geen nadelen aan. In deze moderne tijden is een datacenter op Curaçao natuurlijk een mooie investering. Ik ga mee met Cooper.”

Risico’s
De 31-jarige Johan is voorzichtiger. “Zolang je niet zeker bent van je zaak moet je het niet doen. Het is ons geld, dus als dat verkeerd besteed wordt voelen wij de gevolgen ervan. Voor zover ik begrepen heb op basis van het onderzoek naar het project, zitten er teveel risico’s aan om er geld in te steken.”

Beschuldigingen
“Nee”, zegt de 25-jarige Angelo. “Er is nu al zoveel gezegd over dit project. De beschuldigingen naar Ctex toe geloof ik niet, maar ik zie nu geen voordelen meer.”

Privatiseren
“Ik wordt hier zo moe van”, zegt mevrouw de Wolf (48). Ze is het geruzie meer dan zat. “Nu ligt de regering weer met elkaar overhoop. En waarom? Ik vind sowieso dat UTS geprivatiseerd moet worden. Nu is er weinig concurrentie en blijven de prijzen hoog. Het kost ons nu veel te veel geld.”

7 reacties op “‘Je moet het gewoon proberen’”

 1. Als de MAN als partij wil overleven dan zullen zij snel de stekker eruit moeten trekken.. Ze tonen nu aan een partij zonder ballen te zijn.. volgende verkiezingen zullen ze geen zetels meer halen

 2. wil graag iedere dag het nieuws ontvangen via versgeperst
  want curacao is mij droom land

 3. Degene die het lef heeft de stekker uit deze ruzieclub te trekken, heeft de beste kansen op politiek overleven. Voor Wiels en Schotte is het afgaand tij, politiek gezien.
  Kom op MAN, ga eens praten met de oppositie, er liggen kansen genoeg.

 4. Hopi hende ingnorante, Sigi Waak Sr Wiels, SR Minister Monk No waak e issue.No wonder why The MAN Party is losing voters.Que homber ingnorante.

 5. Mensen zoals Monks die net zoveel hersenen hebben als een garnaal horen niet over dit soort dingen te praten en beslissen!

  maarja PS en MAN weer lijnrecht tegen elkaar.. net als eerder zal de MAN wel weer met de staart tussen de poten afdruipen want ze zijn bang voor Wiels!

 6. Ze praten elkaar de put in. Wat een stelletjes labiele .

 7. Ja, ik denk dat er een datacentre moet komen. Of dat met deze mensen moet kan ik niet overzien, maar een dergelijke investering is nodig. Als we een rol willen spelen in de wereld moeten we de wegen zien te vinden die dat mogelijk maken. Organisaties zoals UTS en CORE moeten daarin kunnen participeren, op welke manier dan ook. Ontbreekt het ons aan visionairs die Curacao kunnen leiden in een wereld die alleen nog te berijpen is voor hoger opgeleiden?