• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Carlos Monk (Bestuur, Planning en Dienstverlening) en minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning) staan lijnrecht tegenover elkaar wat betreft het project datacentrum Ctex. Dat bleek gisteren in een openbare vergadering in de Staten.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Monk zei in het Statendebat zelfs dat Curaçao een kolonie is die toestaat dat de Amerikanen ons buurland Venezuela bespioneerd. De minister doelde hiermee op de Zuid-Amerikaanse klantenlijst van Ctex waar bedrijven uit Brazilië, Venezuela en de Surinaamse regering opstaat.

Gegevens
“Denk je nou echt dat deze landen hun gegevens zomaar beschikbaar stellen aan een kolonie als Curaçao.” Volgens Cooper zorgt het project datacentrum Curaçao Technology Exchange (Ctex) voor werkgelegenheid en trekt het internationale investeerders naar het eiland. Hij had gisteren de taak om 125 vragen van parlementsleden te beantwoorden over of staatsbedrijf UTS moet investeren in Ctex.

Core NV
Het project van Ctex bestaat uit een datacentrum om lokaal en internationaal diensten te verlenen. Ctex en UTS kondigde onlangs aan te gaan samenwerken. Core NV, dat eerst interesse toonde, zag ervan af op basis van het onderzoek verricht door de firma Hernandez & Associates en van SOAB. De analyse van SOAB zet vraagtekens bij 15 kwetsbare punten in het project. 

9 reacties op “Statendebat over Ctex”

 1. “De analyse van SOAB zet vraagtekens bij 15 kwetsbare punten in het project.” Graag had ik deze analyse ook gelezen i.p.v. het politiek gesteggel. UTS is in ieder geval een bewezen faal-partner.

 2. Op deze manier gaat goed mis met curacao door mensen die geen kennis van zaken heeft.

 3. @mark susteren, Het is heel belangrijk wat Venezuela denkt want zij financieren zijn partij!

 4. @sander, Monk is onze koloniale marionet en enige intelligentie ontbreekt deze man nou eenmaal dus hij moet altijd ge-soufleerd worden.

 5. ach ja, heb niks minder verwacht… hij heeft geen kennis van zaken. hij kan liever zijn lantarenpalen uit de grond gaan trekken…..

 6. minister Monk is gewoon een marionet van Wiels.
  heeft geen eigen mening…….
  dat datacenter zou voor Curacao een hoop kunnen betekenen.
  maar Wiels is tegen en zijn haantje zal kraaien…..

 7. Ongelooflijk, wat een … is die minister. Een datacenter zoals waar het hier over gaat is niet meer of minder dan een verzamelpunt van informatie op het internet. En dat het op Curacao zou staan betekent automatisch een enorme sprong vooruit in internettechnologie. En dat leidt altijd tot een beter internet voor de locale bevolking en dat leidt altijd tot werk, kansen en een beter geinformeerde en op de toekomst voorbereide bevolking. Wat wil minister Monk hiervan niet?
  En bespioneren van Venezuela? Met een datacenter in Australie kun je net zo goed Venezuela bespioneren als met een datacenter op Curacao. Niet dus. Het is het internet, minister Monk. Misschien toch eens opzoeken wat dat betekent. Het betekent dat behalve in dictotariale landen waar de informatie door de regering gecensureerd wordt, iedereen over de hele wereld bij dezelfde informatie kan.
  Overigens, waarom maakt u zich druk over wat Venezuela denkt? Maak u liever druk over wat Curacao vooruit helpt en een datacenter is daar een bewezen hulpmiddel voor.

 8. Gaat weer lekker. UTS is een bedrijf van de overheid, met bestuur (gelukkig ) op afstand. Twee ministers van dezelfde regering staan lijnrecht tegenover elkaar met hun standpunten. Het doet er niet toe wie gelijk heeft. Als de directie van UTS in wil stappen bij Ctex, omdat ze daar winstmogelijkheden voor de toekomst zien, dan doet die directie dat gewoon. Als de nieuwe richtlijnen voor overheids-NV van kracht zouden zijn, zou de minister op de stoel van de directeur kunnen gaan zitten. De vraag is dan : welke minister. De minister voor of de minister tegen. Dat lost dus ook niets op. Waarschijnlijk zit binnenkort zit Ctex dus gewoon op Aruba. Daar hebben ze wel ondernemingslust.

 9. Hij heeft wel gelijk.. Als die landen en bedrijven zien dat elke halve gare en corrupte figuur minister kan worden op Curacao dan gaan ze niet investeren in zo;n project of bewaren ze hun gegevens hier.. En met kolonie bedoeld Monk.. Kolonie van Venezuela. want dat is wat de PS graag wil worden.