• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een vrouw is gistermiddag gewond geraakt bij een ongeluk met een boot bij de Piscaderabaai. De politie trof op de boot een vrouw met verschillende verwondingen aan. Uit het onderzoek bleek dat de vrouw met nog iemand aan het duiken was bij de Piscaderabaai toen er een boot aan kwam varen.

De kapitein van de boot zag de twee niet en de klep van de boot raakte het 24-jarige slachtoffer uit Sri Lanka. Zij liep botbreuken en andere verwondingen op. Zij is met de ambulance naar de polikliniek van het St. Elisabeth Hospitaal vervoerd voor medische behandeling. De politie doet nader onderzoek naar het voorval.

6 reacties op “Boot vaart over duiker”

 1. Het is inderdaad wettelijk verplicht om een duikboei met je mee te slepen tijdens de duik. Dit is helaas niet voor iedereen duidelijk. Zeker niet als je hier als toerist komt duiken. De duikshops moeten dit duideljk aan hun gasten vertellen. De duikshop zou verantwoordelijk moeten zijn en aansprakelijk gesteld moeten kunnen worden als hun duikers zonder vlag het water in gaan.
  Als ondanks een duikvlag toch een dergelijk ongeval voorvalt is het te wijten aan de kapitein van de betrokken boot. Ook dit zou duidelijker aan boot eigenaren verteld moeten worden. Zeker op een eiland dat bekend staat om de vele duiktoeristen die ieder jaar hier hun vakantie komen vieren.

 2. Verschrikkelijk zo’n ongeluk, maar ik heb het zelf ook bijna een keer gehad, veel duikers/snorkelaars zijn zich blijkkbaar niet bewust van de gevaren en zijn daardoor volkomen onzichtbaar. Zeker bij Barbara Beach ben ik altijd erg voorzichtig, en elke maand maak je wel wat mee (narrow escape). Laat iedereen zich er van bewust zijn dat ongelukken voor iedereen vervelend zijn, ook voor de boot kapitein, want dat is iets dat je nooit wilt meemaken!!

 3. Tja ik weet wel dat er veel boten zijn die veel te hard varen.. vooral bij Barbara beach is dit een groot probleem.. ook waterscooters gaan vaak veel te snel en veel te hard..

 4. Op het eiland is het OVERAL verplicht om met een duikboei te duiken, helaas is dit niet bij iedereen voldoende bekend en word het weinig gedaan. Dit soort ongevallen tot gevolg. De ervaring leert wel dat booteigenaren vaak ook niet weten dat ze 15 meter uit de buurt van zo’n boei moeten blijven, wat ook gevaarlijke situaties oplevert. LVV kan een ieder meer vertellen over deze wettelijke verplichting!
  CTB is bezig met een keurmerk voor duikscholen. 1 van de punten waarop duikscholen getoetst worden tijdens een audit is of de duikscholen zich tijdens al hun duiken aan de verplichting om met duikboei te duiken houden. Laten we met zijn allen een voorbeeld zijn voor andere duikers en ongelukken als deze zoveel mogelijk voorkomen. Kleine moeite, grotere veiligheid!

  Relaxed guided dives
  Martha koosje 10

 5. @ erik, zelf hou ik hier ook rekening mee tijdens het varen, noch is het sinds 2009 wel verplicht om een duikboei, of vlag of dergelijke tijdens het duiken en snorkelen bij je te hebben. ook dan is het misschien nog verstandig om voor je eigen veiligheid afgezet te worden met bijvoorbeeld een dinghy van het hotel i.p.v. het maken van die oversteek naar de overkant. zeker waar je weet dat er veel vaartuig varen (ingang van een baai of dergelijke).

  mvg,
  kevin

 6. Ik vind dit niet zo vreemd. Ik kom regelmatig duikers tegen op de oversteek van Hilton Beach / Pirate Bay Beach naar de overkant (Playa Largo) Vaak zitten de duikers hier te ondiep en duiken zij zonder SMB (Surface Marker Bouy) van de ene naar de andere kant. Niet echt handig als je weet dat er een haven in de baai zit en dus kan verwachten dat er boten in en uit de baai varen. Ik weet dat er duikers in het water kunnen liggen dus ik houd er al rekening mee omdat ik zelf als kapitein op een “duikboot” vaar. Ik weet echter uit ervaring dat 99% van de booteigenaren hier geen rekening mee houdt. Misschien zouden borden en de verplichting op die lokatie met een SMB te duiken hier verandering in kunnen brengen?

  Met vriendelijke groeten,
  Erik Noteboom
  Dive Shop Manager / Boat Captain
  Caribbean Sea Sports
  Marriott Beach