• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Miguel Goede, rector magnificus van de University of Curaçao (UoC), is sinds gisteren geschorst. Dat meldt de Raad van Toezicht (RvT) in een persbericht. Francis de Lanoy is benoemd als waarnemend rector magnificus.

De Raad heeft Goede geschorst na twee audits bij de universiteit die door externe partijen zijn uitgevoerd. De geschorste rector magnificus heeft een week de tijd om te reageren op het rapport van de RvT.

Aanleiding
De Raad van Toezicht bestaat uit drie man en is benoemd door de minister van Onderwijs, een ministerpost die ingevuld wordt door Pueblo Soberano (PS). Om een audit uit te voeren moet er een aanleiding zijn als personeelsproblemen of financiële onregelmatigheden.

Personeel
Problemen uit de personeelssfeer kunnen aangewakkerd zijn door Odette van Brummen-Girigori, die de pers opzocht nadat haar contract bij UoC als wetenschappelijk medewerker werd beëindigd. Daarnaast waren er onlangs berichten in de media waarin gastdocent Keith Carlo klaagde dat hij naar zijn kritische uitlatingen over de universiteit niet meer ingeroosterd werd.

Openbaar
Het is niet uitgesloten dat de Raad de komende periode meer onderzoek gaat doen op de universiteit. RvT heeft al aangegeven de komende twee weken geen verdere informatie te verschaffen over de situatie bij de universiteit. Het rapport over de uitgevoerde audits is niet openbaar gemaakt.

2 reacties op “Rector magnificus Goede geschorst”

  1. De Goede werkt er nog niet zolang als baas. De medewerkers zijn al jaren gewend om zelf de dienst uit te maken. Hierdoor krijg je nu problemen op de werkvloer.

  2. En ja hoor, de volgende met teveel hersens wordt weer aan de kant gezet. Wanneer houdt dit in vredesnaam op?