• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ministerraad heeft gisteren besloten een overeenkomst aan te gaan met stichting SONA voor het beheer van de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Premier Gerrit Schotte en minister Jacinta Constancia hebben vandaag tijdens de persconferentie van de ministerraad de overeenkomst getekend.

Stichting SONA zal in nauwe samenwerking met de overheid zorg dragen voor het behalen van de mijlpaal, zowel in technisch als financieel opzicht. Dit moet leiden tot een ‘kwalitatief hoogwaardig’ ziekenhuis, dat volgens planning eind 2014 opgeleverd wordt.


Strakke planning
De komende maand gaat SONA in overleg met de overheid en in het bijzonder het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur alles zodanig inrichten dat de strakke en ambitieuze planning behaald kan worden. Een belangrijke volgende stap is het opstellen van een progamma welke leidt tot een ‘Call for expressions of interest’ waarin partijen (bouw consortia) worden uitgenodigd. Op dit moment hebben al meerdere bouw consortia hun interesse getoond.

Regierol
Het ministerie van GMN zal in samenwerking met andere ministeries een groot aantal deelprojecten uitvoeren die samenhangen met de totstandkoming van het nieuwe ziekenhuis. Zo wordt de centrale regierol door de overheid ingevuld. “Ik ben blij dat wij weer een stap verder zijn gekomen voor de bouw van ons ziekenhuis. We gaan er in hoog tempo met elkaar aan werken. Ik zie daarop toe”, aldus Constancia.

[scribd id=62116610 key=key-2athydqxdbc9ay9aeur5 mode=list]

www.versgeperst.com