• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Ministers heeft onlangs de voorgestelde procedure van minister El Hakim (Economische Ontwikkeling) goedgekeurd. Het gaat om een traject dat de achterstand in de uitgifte van vergunningen voor de vestiging van ondernemingen moet wegwerken.

Op dit moment is er een achterstand van 3000 vergunningsaanvragen. Die moeten worden weggewerkt om het uiteindelijke doel, centralisatie van de economische vergunningen, te bewerkstelligen. De aanvragen moeten in drie maanden worden weggewerkt.

Team
Het wegwerken staat onder leiding van een goed getraind team, dat in juli is begonnen met de voorbereidingen. Om het traject te versnellen heeft de regering een commissie aangesteld met vertegenwoordigers van het ministerie van Verkeer, Transport en Ruimtelijke planning en het ministerie van Economische Ontwikkeling.

Centralisatie
Het wegwerken van de aanvragen maakt onderdeel uit van een in 2010 gestart traject, dat als doel had om de dienstverlening te verbeteren zowel voor inwoners als voor ondernemingen. Drie essentiële projecten in dit kader zijn: de centralisatie van de economische vergunningen, een update van beleid voor handelsondernemingen en wetgeving en dus de eliminatie van achterstand in uitgifte van vergunningen voor ondernemingen.


4 reacties op “Regering werkt aanvragen weg”

 1. Deze regering is uitmuntend in wegwerken!!!
  Hakim werkt niet alleen vragen weg, maar ook WEER een directeur. `Vanessa Toré wordt de nieuwe directeur van Dienst Economische Zaken` We staan er bij en we kijken er naar en we doen NIETS!!

 2. Poko Poko, dat is het beleid. Zolang het duurt.

 3. Nog meer vieze toko’s / minimarkets op het eiland.
  Nog minder controle.

 4. Nu ook nog de kavel aanvragen bij domein beheer weg werken. Loopt met de dag verder op.