• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De benzineprijs is per vandaag 3 cent goedkoper. Op 5 juli steeg de benzineprijs nog van 2,02 gulden naar 2,40. Per vandaag is de prijs gezakt naar 2,37 gulden. Dit besluit is gisteren genomen tijdens de vergadering van de Raad van Ministers.

De regering  heeft gisteren ook op voorstel van minister George Jamaloodin (Financiën) besloten om middels een Landsbesluit de belasting op zwavelarme diesel af te schaffen. Het besluit moet worden geratificeerd door het parlement . De verwachting is dat dit via de normale procedure binnen zes maanden zal gebeuren en dan met terugwerkende kracht wordt ingevoerd met ingang van 11 augustus 2011.

Overweging
De regering heeft deze beslissing genomen op grond van twee overwegingen. Op de eerste plaats de sociaal-economische overweging gezien de daling van gasolie op de internationale markt van de afgelopen maanden en op de tweede plaats uit milieuoverweging om het gebruik van brandstof die het milieu minder belast, zoals zwavelarme diesel, te stimuleren.

Geregistreerd diesel
Om dezelfde reden is de belasting op zwavelrijke (High Sulphur) diesel, die de meeste schade aan het milieu toebrengt, verhoogd van 5,5 procent naar 10,5 procent. Het verlies van inkomsten voor de overheid door de afschaf van de belasting op zwavelarme diesel wordt gecompenseerd door de toename van de verkoop van de geregistreerde diesel, waarvoor de overheid meer OB inkomsten ontvangt.

4 reacties op “Benzine 3 cent goedkoper”

 1. Heh? ik herrinder me dat benzine laatst nog met bijna 40 cent omhoog is gegaan, en nu doen ze alsof ze helden zijn omdat ze het met 3 cent verminderen???

  En dat aan passen van prijzen doen ze wel erg geheim zinnig, hier omhoog, daar omlaag, hier weer een beetje omlaag, maar achter je rug om gaat wat anders omhoog.
  Wij exporteren tog olie en benzine naar venezuela? En hun bezine is to super goedkoop? Mischien kunnen we wel bij hun ff gaan tanken?

  Maar wat is dat over twee verschillende soorte diesel’s? ik zie alrijd maar een soort bij de pomp, DIESEL, dus hoe willen ze dat dan gaan doen met dat belastings verlaaging?

 2. Wordt het nu niet eens tijd om onze eigen olie aan te gaan boren ?

 3. Benzine goedkoper, gas veeeeeel duurder.
  Conclusie:Een sigaar uit eigen doos!!!!!
  Niks verlaging……gewoon meer betalen en de regering doet alsof ze hoofdprijs hebben weggegeven. En zo wordt je voor de gek gehouden.

 4. Olie is aan het kelderen. Dus benzine kan ook kelderen.
  Hup nog 10 cent ervan af halen. Accijns opschorten tot na 2012 en weer 30 cent eraf.