• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Parlementsvoorzitter Ivar Asjes looft de inspanningen die de regering nu doet om toko’s, restaurants en andere etablissementen die iets met voedsel doen, te controleren. “Er moet een eind gemaakt worden aan de onhygiënische toestanden die de publieke gezondheid bedreigen.”

Het controleteam van de overheid, dat bestaat uit DST/Politie, Douane, GGD, SVB en BAB, heeft veel onregelmatigheden ontdekt in chinese toko’s, restaurants en minimarkets.

Vuile keukens
Het team trof op verschillende plekken onbedekt brood aan met muskieten en patat dat in zwarte en vieze olie wordt gebakken. Daarnaast werd er kip op de grond naast een wc pot aangetroffen en vuile keukens. “Situaties waarbij verschillende soorten voedsel samen in de vriezers worden gestopt wat voor voedselvergiftiging kan zorgen.”

Sancties
“Ik ben blij dat de regering hard werkt om de openbare gezondheid te beschermen want we kunnen dergelijke situaties waar mensen ziek van kunnen worden, niet langer tolereren. Er moeten duurzame oplossingen komen en strenge sancties worden opgelegd aan diegenen die zich schuldig maken aan deze praktijken. Verder moeten ook de supermarkten gecontroleerd worden”, aldus Asjes.

Wetten
Volgens de parlementsvoorzitter moeten eigenaren van etablissementen die de openbare gezondheid bedreigen worden vervolgd. “Als er wetten moeten worden aangepast of veranderd om sancties te kunnen opleggen, zou het een goede zaak zijn als de betrokken minister zo snel mogelijk naar het parlement komt met een wetsvoorstel.”

8 reacties op “Asjes blij met controles”

 1. @ Asjes: Stop je energie EERST in gezondeheids/milieuproblematiek van de “ECHTE” vervuiling op ons eiland bij oa ISLA – UITSTOOT ROET auto’s en busjes – DUMPVUIL in mondi – !!!
  En pas als dat in orde is pak dan de non-issues aan.

 2. @ worstelaar. Waarschijnlijk heb je gelijk. Maar dankzij die Chinezen heeft de “onderklasse” van Curacao dagelijks te eten voor weinig geld. Natuurlijk moet het dan ook proper zijn.

 3. Als er veel Yu d’Korsow in de snacks zouden werken dan was er vast een veel milder standpunt ingenomen. Je moet dit gewoon zien als een manier om de Chinezen te dwarsbomen.

 4. wie gaat Asjes contoleren…..????

 5. @een Nederlands Paspoort, ik wilde alleen even inhaken op je laatste opmerking en wil hier wel even vermelden dat ik die Duitse toeristen-stroom eerst nog moet zien, maar denk tegelijkertijd aan Mallorca, waar inmiddels zoveel Duitsers wonen dat zij daar ook politiek gezien een eigen partij hebben opgericht en een grote hap in de melk te brokkelen hebben. Dus misschien is het al bij al niet zo’n slecht idee om die mensen hier naar toe te halen.

 6. Blij weer iets van Asjes te mogen vernemen. Controle is toch normaal en geen extra verdienste van de regering? Of komt Asjes van een andere planeet?
  Mediageilheid heet dat. Net als dat gemompel over het nieuwe schooljaar door deze Statenvoorzitter. Zum Kotzen ! ( met een voorschot op de Duitse toeristen)

 7. Ik kan mij voorstellen dat iemand met de omvang van Asjes zich zorgen maakt om de restaurants… Wellicht een punt inderdaad om eens te kijken naar die smerige gifuitstotende raffinaderij die milieuvervuiling en ziekte en dood veroorzaakt op dit eiland…?
  Of zijn de loempias belangrijker?

 8. Dus als bedrijven de openbare gezondheid bedreigen worden vervolgd? Wanneer wordt de Isla dan opgedoekt met giftige rook en poeder, of meet je met twee maten meneer Asjes??? Wat heet hypocriet!!