• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO  – Volgens PAR-Statenlid Marilyn Alcalá-Wallé moet de kinderopvang fiscaal aftrekbaar worden van de inkomstenbelasting. Haar eerdere verzoek leidde niet tot de gewenste wetswijziging. “Goede zorg en begeleiding van kinderen is fundamenteel”, aldus de parlementariër.

In een open brief aan minister George Jamaloodin (Financiën) roept Alcalá-Wallé nogmaals op tot een aanpassing van de wet. Alcalá-Wallé vraagt in de brief wat de mogelijkheden zijn voor ouders om de jaarlijkse kosten van kinderopvang af te trekken van de inkomstenbelasting om zo wat financiële verlichting te krijgen.

Vragen
“Is het mogelijk om het verzoek om de jaarlijkse bijdrage van ouders aan kinderopvang aftrekbaar te maken van de inkomstenbelasting, te heroverwegen?”, zo vraagt ze de minster. “Zo ja, kan de minister de maximale financiële norm aanduiden die ouders kunnen aftrekken van de belasting en kan de minister deze wijziging in laten gaan op hetzelfde moment dat de andere wijzigingen die nu in behandeling zijn, ingaan?”

Wetswijziging
Volgens Alcalá-Wallé is de wetswijziging nodig om families een helpende hand te bieden. “Goede zorg en begeleiding van kinderen is fundamenteel in het proces om families te helpen om hun kinderen op te voeden om een nieuwe en betere generatie in de toekomst te realiseren.” De wetswijziging moet gelden voor kinderen van 0-4 jaar (kinder creche) en van 4-12 jaar (naschoolse opvang).

1 reactie op “‘Kinderopvang moet fiscaal aftrekbaar’”

  1. PAR helemaal mee eens. Jammer alleen dat jullie zo laat zijn met dit goede voorstel. Jaren hadden jullie de kans om dit door te voeren maar als oppositie is het natuurlijk makkelijker om met kadootjes voor het volk te komen.