• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ontsnapping van Andy S komt hem duur te staan. De voor verkrachting veroordeelde Antilliaan maakte op 14 juni goed misbruik van zijn verlof door niet meer terug te keren. Dit geintje zorgt er echter voor dat zijn straf met 120 dagen wordt verlengd.

De 30-jarige Andy S zou op 28 juni weer op vrije voeten komen, maar de rechtbank in Den Bosch besloot anders. Doordat S zich aan zijn straf heeft onttrokken, wordt er een grote streep gehaald door de voorwaardelijke invrijheidstelling en wachten hem nog 120 dagen in gevangenschap.

Curaçao
Verschillende geruchten beweren dat de voortvluchtige Andy de benen heeft genomen naar Curaçao, maar niemand heeft dit nog kunnen bevestigen. Tot nu toe ontbreekt ieder spoor van de verkrachter.

Veroordeling
Andy S werd in 2007 veroordeeld voor de verkrachting van de Eindhovense Nicole Lodewijks. Hij zou haar in haar huis hebben overvallen en, terwijl haar vriend beneden vastgebonden zat, hebben verkracht. Volgens de politie was het verlof op 14 juni onterecht goedgekeurd door justitie.

10 reacties op “Langere straf voor Andy S”

 1. geachte meneer Henriques. Wat dacht u als de man gebruik maakt van een valse paspoort zijn haren kaal scheert en via de trein Belgie, Duitsland of Frankrijk vertrekt. De grootse Criminele uit nederland waren toen de tijd toch ontsnapt en naar Brazilie vertrokken en Amsterdan is een grote onderduik of schuilplaats voor Engelse criminelen. M.a.w. niks is onmogelijk. Er zijn zoveel manieren om te ontsnappen. Als hij zich op Curacao bevind dan wordt hij wel opgepakt of omver geschoten door een politiekogel. Dus het is even afwachten waar hij gepakt wordt.

 2. @Angie, voordat je dingens schrijft op internet moet je, jezelf goed informeren. Of een cursus Teleac Geschiedenis volgen. Antillen betekent geen islas inutiles.

  Het woord Antillen komt van Ante Ilhas, De voor eilanden. Toen Colombo met zijn vloot naar het Vaste Land zocht, kwam ie eerst de ‘ Voor Eilanden ‘ tegen. Dus later de voor eilanden van het continent America.

  Ante ilhas – Antilhas, Antillen ! Gebied die ook Caribe wordt genoemd door de indianen ‘Caribe’ !

 3. Earl, op 09-08-2011

  U heeft helemaal gelijk. Excuses voor de typefout.
  Niettemin 3 maanden is veel te kort voor zo’n zwaar misdrijf.

 4. @Iseeku, ondanks dat cura niet meer bij de Nederlanse Antillen hoort, kan dit gebied en ‘de eilanden’ nog steeds worden aangeduid met Antillen dat oorspronkelijk van de term islas inutiles afkomt. Een Antilliaan is dan dus iemand die afkomstig is uit dit gebied/een van de eilanden..

 5. “De voor verkrachting veroordeelde Antilliaan maakte op 14 juni goed misbruik van zijn verlof door niet meer terug te keren.”

  Mag ik de redactie er op wijzen dat de Nederlandse Antillen al bijna een jaar niet meer bestaat en dus een Antilliaan ook niet meer. Ik kom die term nog veel te vaak tegen in de media. Waarom wordt er niet gesproken over een Curacaoenaar?

 6. @henriquez

  Uit je reacti, meld je dat hij met 30 dagen wordt verlengd, maar dat is niet zo 120 dagen is 3 maanden extra, he

  Misschien heb je fout getypt.

  Idd geval vind ik het schandalig, ik vind NL strafmaat gewoon te milder. Voor mij mag hij zwaarder gestraft worden.

 7. @Edward precies mijn eerste reactie; zeer misplaatst taalgebruik in dit bericht. ‘Misbruik’ respectievelijk ‘deze actie’ of ‘deze daad’ zijn hier meer op hun plaats.

 8. Schandalig, ‘verlengd met 30 dagen’.
  Te gek voor woorden.
  Het lijkt mij onzin dat ie de benen zou hebben genomen naar Curacao. Je paspoort wordt toch bekeken en hebben ze hem zo te pakken, lijkt me.

 9. Ik vind ‘goed gebruik’ en ‘geintje’ rare woorden in een bericht over een ontsnapte verkrachter.

 10. Oppakken en opsluiten deze tuig. Dacht even dat hij gevonden was. En 30 jaar? Zie je er dan zo uit als je een paar maanden hebt gezeten? Of is dit genetisch bepaald?