• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De reorganisatie van de milieudienst gaat de tweede fase in. Dat laat Minister Constancia (Gezondheid, Milieu en Natuur) weten na een gesprek met haar consultants. De reorganisatie maakt deel uit van het tweede Sociaal Economisch Initiatief (SEI) dat als doel heeft de milieudienst te versterken. 

De reorganisatie dient om een betere service te kunnen bieden aan de gemeenschap. De eerste fase van het project is in december afgerond en sindsdien is de tweede fase voorbereid. Na een gesprek tussen de minister en haar consultants, die de opdracht hebben om de milieudienst te reorganiseren, is besloten van start te gaan met de tweede fase.

Versterken
Het doel van de reorganisatie is om de milieudienst die nu deel uitmaakt van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur te versterken en te professionaliseren door middel van het versterken van het bestuur, opleiden van personeel en het creëren van een organisatorische marge.

Milieuprestaties
Daarnaast moet er een verbetering komen in de milieuprestaties, met name wat betreft de metingen van de verontreiniging van Raffinaderij Isla. Dit kan door een aanpassing van de overlastvergunning en het intensiveren van controles zoals vastgelegd in het regeerakkoord.

Financiering
Voor de tweede fase zijn via aanbesteding en met goedkeuring van Usona verschillende consultants met elk een specifieke taakstelling aangesteld. Ook is er een team binnen het ministerie samengesteld dat het proces gaat begeleiden onder leiding van secretaris-generaal Geraldine Christina. Voor de financiering van het project is een jaar geleden één miljoen gulden uit Usona gelden gereserveerd en Curaçao draagt een kwart miljoen gulden bij uit de eigen begroting.

2 reacties op “Tweede fase reorganisatie van start”

 1. @Churandi; er was een 1e fase. Heb je dat niet gelezen???
  Fase 1: inventariseren van :

  Alle gelden zowel wit als zwart.
  Alle zakken groot en klein.
  Alle doofpotten met en zonder deksel.

  Nu met fase 2 gaan ze ook kijke hoe ze het beste de bevolking beter en voordeliger voor de gek kunnen houden.

  CURACAO WAKE UP BEFORE IT IS TO LATE

 2. Was er al een 1e fase??? Laat me niet lachen, totale nonsens.