• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – CURA+ Support Foundation is vrijdag officieel opgericht en is daarmee de eerste stichting op Curaçao voor het geven van informatie, steun en begeleiding aan HIV/AIDS patiënten. CURA+ Support Foundation zal nauw samen werken met de Fundashon Orguyo Kòrsou (FOKO) en Pink House.

CURA+ is er voor iedereen met HIV of AIDS ongeacht zijn of haar seksuele oriëntatie. De stichting heeft als doelstelling om de solidariteit met mensen die leven met HIV of Aids in onze gemeenschap en daarbuiten te bevorderen. Daarnaast staat het verbeteren van de zorg, steun en solidariteit voor en tussen de patiënten, hun families en vrienden met de nadruk op medische, psychisch-sociale informatie en emotionele steun voorop.

Onderzoek
Om deze doelen te realiseren zal CURA+ Support Foundation zich richten op het geven van informatie, uitleg en advies. Daarnaast zullen er sociale acties worden ondernomen. Ook zullen zij zich inzetten voor het doen van wetenschappelijk onderzoek. De stichting zal daarvoor contacten zoeken en onderhouden met lokale en internationale instanties en organisaties.

Vragen en begeleiding
Het bestuur van CURA+ Support Foundation bestaat uit Franklyn Hoyer (voorzitter), M. Kleinmoedig (vice-voorzitter), Lissa Gracia (secretaris/penningmeester) en D. Ferdinandus (woordvoerder). CURA+ Support Foundation staat open voor iedereen die vragen heeft over HIV/AIDS. Er kan gebeld worden naar 462-6616 en 691-9172, of mail naar cura-poz@hotmail.com. Het kantoor aan de Charlottestraat 6 is van maandag tot en met vrijdag open van 09.00 tot 17.00 uur.

www.versgeperst.com