• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het grote aantal dode masbangu vissen dat werd aangetroffen bij Holiday Beach vorige week houdt de gemoederen flink bezig. Maar volgens Carmabi-marien bioloog Mark Vermeij is dit incident niet bijzonder. “Dit gebeurt over de hele wereld en vaak in de warme zomermaanden.”

Vermeij vermoedt dat de vissen zijn gestorven door giftige micro-organismen. Dit in combinatie met het feit dat de vissen met een grote groep in een afgesloten baaitje vastzaten kan ervoor gezorgd hebben dat de vissen zijn bezweken.

Playa Kanoa
“Dit is in augustus 2009 ook gebeurd bij Playa Kanoa, toen zijn er duizenden masbangu vissen gestorven in de visnetten. Op Playa Kanoa bevindt zich ook een afgesloten baaitje waar vanalles kan broeden”, aldus Vermeij. Volgens de marien bioloog gaven de vissers bij Playa Kanoa toen aan dat hun vangst vaker is gesneuveld op deze manier.

Geen onderzoek

Vermeij geeft aan niet de genomen monsters bij Holiday Beach te onderzoeken. “Dat is in principe niet onze taak. Dat is de taak van de milieudienst. Als zij een onderzoek gaan uitvoeren dan zijn wij uiteraard bereid om te helpen. De overheid moet daarvoor groen licht geven.”

1 reactie op “‘Dode masbangu vissen niet bijzonder’”

  1. Je ziet het ieder jaar weer terugkeren al die dode visjes. De hitte zorgt voor minder zuurstof en de andere keer is het dit of dat. Momenteel heb je grote scholen kleine masbangu in zee en misschien blijven alleen de sterksten over. Dat is de wet van de natuur.