• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De voorzitter van de stichting GreenTown Curaçao, Andres Casimiri, heeft vorige week vier vertegenwoordigers van Kiva Curaçao ontvangen. Kiva wil samenwerken met GreenTown Curaçao om de terugkeer van Curaçaose studenten in het buitenland te stimuleren.

Kiva Curaçao is een initiatief van een groep Curaçaose Young Professionals die in Nederland studeren en/of werken. Hun doelstelling is om uiteindelijk de link te vormen tussen de Curaçao Young Professionals (CYP) in het buitenland en het land Curaçao.

Bijdrage
De insteek van GreenTown Curaçao, het ontwikkelen van het Isla-terrein tot een groene stad, zien de Kiva-bestuursleden als een mooi toekomstperspectief voor CYP. Dat is één van de redenen dat Kiva contact heeft gezocht met de stichting. “Tijdens de gesprekken bleek al snel dat het initiatief van GreenTown Curaçao een grote bijdrage kan gaan leveren aan met name ontwikkeling, werkgelegenheid en wonen op Curaçao”, aldus Casimiri.

‘One Voice, One Curaçao’
“De ontmoeting met GreenTown heeft de leden van Kiva volledig geïnspireerd”, aldus Hassnah Elhage, één van de vertegenwoordigers van Kiva. Het feit dat GreenTown ook input wilt van de CYP’s gaat mooi samen met de slogan van Kiva: ‘One Voice, One Curaçao’. Kiva is naar eigen zeggen erg enthousiast. “GreenTown creëert een toekomst die de CYP meer redenen biedt om terug te keren naar hun Dushi Kòrsou. Wij kijken er naar uit om in de toekomst nauw samen te werken met GreenTown aan een positieve inbreng voor de toekomst van Curaçao”, geeft Elhage aan.

Win-win-situatie
“Wij waren zeer onder de indruk van het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van deze vier vertegenwoordigers van Kiva”, vult Casimiri aan. “Het moment tijdens ons gesprek, toen wij allemaal beseften dat een samenwerking tussen GreenTown Curaçao en Kiva Curaçao een absolute win-win-situatie is, zal ik niet snel vergeten. Wij allemaal zagen bevestigd dat beide initiatieven tot doel hebben om Curaçao op een hedendaagse manier te ontwikkelen tot een land met veel mogelijkheden, nu en in de toekomst.”

1 reactie op “GreenTown en Kiva slaan handen ineen”

 1. ik hoop dat het wat gaat worden met de Green town.
  een hoop negatievelingen (realisten zeggen ze zelf) geloven er niet in.
  maar waar een wil is, is een weg.
  geld zal een probleem zijn.
  maar NL/Europa heeft nog wat goed te maken met Curacao.
  de grootste vervuiling is ontstaan in de 2e wereldoorlog toen Curacao veel brandstof moest produceren voor de geallieerden vliegtuigen.
  en ook de Shell zal toch echt wat geld moeten betalen voor de grote schoonmaak.
  de grond daar is goud waard en project ontwikkelaars willen na een grondige schoonmaak best investeren in dit giga project.