• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Van het actieplan voor verbeteringen van de luchtvaart op de Antillen, dat aangenomen is na het vliegtuigongeluk bij Bonaire in 2009, is nog maar 30 procent uitgevoerd. Dit blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Joop Atsma op Kamervragen van Ineke van Gent (Groenlinks).

Het actieplan is opgesteld na het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over het ongeluk van Divi Divi Air bij Bonaire in oktober 2009. Bij het ongeluk kwam piloot Robert Mansell om.

Audit team
Volgens Atsma blijkt uit een follow-up onderzoek dat eind augustus 2010 is uitgevoerd door een audit team dat ongeveer 30 procent van het actieplan van de Nederlandse Antillen heeft uitgevoerd, terwijl de planning was dat het actieplan vrijwel geheel uitgevoerd zou zijn. Het audit team bestaat uit medewerkers van de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de directies luchtvaart van de Nederlandse Antillen en Aruba.

Niveau
“Sinds augustus 2010 is de situatie nauwelijks veranderd. Er is meerdere malen bij de regering van Curaçao op aangedrongen de luchtvaartveiligheid te verbeteren tot het door ICAO gewenste niveau”, schrijft Atsma. In de volgende vergadering van de directeuren Luchtvaart zal de rapportage opnieuw op de agenda staan.

5 reacties op “Verbetering luchtvaart Antillen loopt achter”

 1. Wat loopt en nu niet achter?? Maar ja dat kan ook niet anders als de leden van de regering meer in het buitenland vertoeven dan op Korsou. Zij incapabel om het traject van verbetering (op bijna elk gebied overigens) door te voeren.

  Het enige waar zij goed in zijn: Het verhogen van de daggeldvergoeding en reizen op kosten van de uitgeknepen bewoners van Korsou.

 2. Men laat zich niet door Nederland “de les lezen” Ook niet als het om veiligheid gaat.
  Probeer eens iets waarbij foto’s kunnen worden gemaakt. Vindt Schotte altijd leuk.

 3. Wel raar. als je ziet hoe vaak de ministers wegvliegen van dit eiland dan zou ik denken dat ze wel baat hebben bij een veilige luchtvaart..

 4. @ wimpiri: ….tja, het hele zaakje stinkt…

 5. Bij zaken die erom doen gaat het zo traag als een dikke drol of er is algehele constipatie,. Pick your choice.