• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Drie Nederlandse studenten zijn zaterdagnacht overvallen en ontvoerd door twee gemaskerde mannen. De overvallers dwongen de studenten onder bedreiging van vuurwapens hun bezittingen af te geven. Na een flinke buit te hebben veroverd, gingen de overvallers ervandoor.

De overval begon rond 05:30 uur in een woning aan de Dr. Maalweg. De drie studenten, één vrouw en twee mannen, zaten in hun tuin toen ze door twee gemaskerde mannen werden verrast. Onder bedreiging van vuurwapens dwongen de overvallers de studenten de deur van de woning open te maken. Daar haalden ze geld en horloges weg.

Appartement
Daarmee was de overval nog niet beëindigd. Eén van de studenten werd met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen, wat hem ernstig verwondde. De overvallers namen de studenten vervolgens mee naar een appartement in Boca Sami, waar één van de studenten woonde. In dat appartement werd geld en een Ipod buitgemaakt.

Pinautomaat
De overvallers namen de slachtoffers vervolgens mee naar een pinautomaat vlakbij Centrum Supermarket. Daar dwongen ze één van de studenten een som geld te pinnen en af te geven. Hierna werden de studenten achtergelaten en gingen de overvallers ervandoor. De politie onderzoekt de zaak.

26 reacties op “Drie Nederlandse studenten aangevallen”

 1. Dit gun je idd NIEMAND! Heel veel sterkte voor de drie studenten om dit nare en vreselijke drama ervaring te verwerken en achter hun te laten!!! IK ben voor de keiharde aanpak !!!

 2. Dit gun je niemand !

  Ik, een persoon die al zo lang op curacao komt is er nu helemaal klaar mee.
  Inmiddels weer terug in nederland vind ik 14 gr met regen geweldig.
  Een prachtig eiland die compleet naar de klote gaat door dit soort figuren, het is een schande!

  We doen ons best om deze traumatische ervaring te verwerken.

  1 ding is zeker NL verlaten staat voorlopig niet in de agenda.

  Wij willen jullie bedanken voor al jullie berichten en reacties!

 3. Mijn motto luidt: Curacao overlaten aan de Zwarten. Het eiland lijkt nu al op Transkei of Transvaal. Jammer dat politici zo destructief zijn. Buureiland Aruba is het goede voorbeeld , weinig criminaliteit en arbeidsethos staat hoog in het vaandel geschreven..

  Op Curacao is men antiblank of anti lichtgetint. Men is aan het radicaliseren.
  Ook in Nederland zie je deze tendens bij de Antillianen. Opvoeding ,opleiding en moraal ontbreekt bij deze doelgroep.Men spreekt slecht Nederalnds en papiamento.
  Ik ben met mijnheer eens: laat de Libanezen regeren..El Hakim..Chapeau

 4. Drie Nederlandse studenten aangevallen is nu Hot Item maar dertig jaar geleden werden toeristen, Arubanen en blanke Antillianen ook al aangevallen en/of beroofd. Misschien moet men minder praten over het slavernijverleden (Tula) en zich meer richten op de toekomst bovendien hebben de Ghanezen (van het negroide ras) hun eigen oma, opa of moeder verkocht aan de blanken kortom de slavenhandel was onder de zwarte Afrikanen begonnen die geld belangrijker vonden dan hun oma of moeder..erg triest en vooral respectloos. Vele jongeren lijden aan een soort minderwaardigheidscomplex zonder de geschiedenis van hun land echt te kennen.

 5. Schandalig en dan maar roepen dat er zoveel huizen leegstaan. Mensen vluchten gewoon weg van hier.
  Er wordt nauwelijks gebouwd, minder toeristen want niemand heeft zin in een bijl in zijn nek. Werkloosheid loopt steeds meer op. Makelaars draaien met hun duimen, bouwers klagen steen en been. Uitvoerders idem dito.
  Werkelijk een schandalig zooitje wat hier na 10.10 is gekomen., Gewoon ordinaire zakkenvullers. Het wordt tijd dat de media dit nu eens echt oppikt en een cordon sanitaire om narcist Wiels goiit. Dit moet onherroepelijk stoppen.

 6. Ik ben in 1986 toen ik 2 keer ben overvallen op Curacao weer teruggegaan naar Nederland omdat ik niet meer vrij kon lopen op het eiland. BTW doordat ik beide keren mijn hand in mijn geopende kofferbak hield, hebben deze gasten een stap teruggedaan.
  Dit is de oplossing: keiharde bootcamp invoeren zoals in Californie en zolang mogelijk vasthouden totdat ze klaar zijn voor de maatschappij. Op een gegeven moment moet je overgaan tot drakonische maatregelen anders neemt de onderwereld alles over.
  Beste mensen laat je stem horen de regering kan jullie niet voor altijd negeren.Ik voorspel dat er een dag komt dat er iets heel ergs gaat gebeuren en dat de hele toeristen industrie in elkaar valt als het zo door gaat.
  Voorbeeld Puerto Rico: door een simpel brandje in de lobby brandde een groot hotel helemaal uit. Gevolg, heel veel doden en de veiligheid van de hotels werd een very big issue. Zo erg dat de toeristen het eiland voor jaren links lieten liggen.

 7. Dushi Korsow hu !? …….criminelen zonder educatie zullen zich alleen maar wijzer kunnen maken met crimineel gedrag….. er is niets dat de situatie er voor ook deze ongeschoolde er beter op maakt . en aangezien Educatie en opvoeding hier erg tekort schieten zal de volgende generaties nog brutaler zijn …

 8. I see more and more attacks on the tourists, students or any others specially with Dutch.
  The crime rate is highest in the last 6 years I’ve lived here.
  What is government doing now to prevent this?
  Trying ot sell Curacao as an attractive place will not work if the island is not safe for the foreigners.

 9. Vreselijk voor deze jonge mensen. Een traumatische ervaring hou je eraan over .

  Vertel deze super gangsters dat ze met overvallen in Nederland of Amerika veel meer geld kunnen verdienen. Wat ik vaak in de het nieuws van Curacao lees, is dat er bij overvallen veel geweld wordt gebruikt om en buit van niks, zoals een Ipod, horloge, pen of wat geld. Dom dom dom

  Ik kom al jaren op vakantie in Curacao. In maart voor de laastste verwacht ik. Als mij nu vragen hoe Curacao is, vertel ik ze dat het een mooi eiland is met veel vriendelijke mensen maar dat het de laatste tijd te crimineel is geworden. Mij is gelukkig nooit wat gebeurt, omdat ik het eiland goed ken. Pech kan je altijd hebben vooral de onwetende toeristen.

 10. Geef ons het recht om wapens te dragen. Net als in Canada en USA. Let them come!

 11. het tuig loopt hier op straat en de gewone man moet hier achter tralies wonen voor zijn veiligheid.
  en veel geld investeren voor zijn eigen beveiliging, want de overheid laat het afweten….
  de politie is ook een probleem, want aangiftes worden van alle kanten tegen gewerkt en zeker als je Nederlands spreekt…….
  maar ja, dat wordt door Wiels gepredikt, dus wat mag je verwachten zolang deze colalite actief is.
  nog ruim 3 jaar en dan zijn we van ze af.
  ik ga er vanuit dat ze voorlopig niet meer herkozen zullen worden.
  want het lijkt wel of iedereen spijt heeft, dat ze op Schotte en consorten gestemd hebben.

 12. reactie van Kade zal wel zijn. Moet je ook niet in de tuin zitten. eigen schuld dikke bult!

 13. Gho en dan klagen dat er zoveel leegstand is! Wie heeft er nou zin op hier nog te komen wonen. 15 sloten op je deur en auto aan de ketting aan je huis vastzetten. Waar gaat dit naartoe?

 14. Overvallers oppakken en opsluiten is symptoon bestrijding. Dit probleem zit heel diep in onze samenleving. Meisjes van 14 krijgen al kinderen, terwijl ze zelf nog kind zijn. De jongens die hieruit voortkomen leven op straat en van de straat. De muziek waar naar geluisterd wordt, de films die deze jeugd bekijkt, de drugs die worden gebruikt draagt allemaal hun steentje bij aan supertuig dat nergers bang voor is en nergens voor terug deinst. Alleen een brede maatschappelijke aanpak kan oplossingen bieden.

 15. Er gaat een keer een dode vallen omdat zo’n overvaller te snel de trekker over haalt, en dán komt de internationale stront wel over het eiland hoor. En dat kan een eiland dat toerisme aan wil trekken absoluut niet gebruiken.
  Internationale stront stinkt, en is hardnekkig. Vraag maar aan beide buur-eilanden.

 16. Waar betalen wij politie voor?. Iedere keer als je aangifte wilt doen wordt je tegengewerkt, al helemaal als je Nederlands spreekt. De politie zelf is zo rascistisch als de pest en hebben totaal geen zin in hun werk. Er heerst een groot motiverings probleem.

  Ook is het zo dat iedereen op dit eiland familie of vriendje is van iemand, daardoor komen veel van die gasten weer snel op straat te staan. Je ziet nooit in de kranten dat er een jongegast daadwerkelijk de bak in gaat en zijn straf uitzit. Dit is materiaal voor de media om dit is een keer te onderzoeken. Ga is kijken hoe veel jaren iemand krijgt en hoe veel mensen daadwerkelijk zijn straf volledig heeft uitgezit. Ga is onderzoeken of dit soort gasten uberhaupt een straf krijgen. Dan gaat er waarschijnlijk een grote beerput open.

  Ook de hoogste tijd om de gevangenen te laten werken aan problemen op het eiland, laat ze langs de wegen schoonmaken met een gewapende bewaker, degene die weg probeerd te komen, die schiet je gewoon neer, weer een plek vrij voor de volgende crimineel. Ook krijgen zij dan echt straf, werken om te betalen voor de schade die je heb aangericht. Laat ze de regeringsgebouwen opknappen, die zijn daar al lang aan toe. Meteen een positieve toedrage aan de gemeenschap.

  YWN

 17. En Kadé heeft het te druk met het bijwerken van zijn statistieken !

 18. Het wordt een rotzooitje hier. En er lijkt niets aan te gebeuren.
  Schotte moet stoppen met die snoepreisjes naar het buitenland, die zogenaamd voor de goede relaties met andere landen zijn. Of dat nou waar is of niet: De prioriteiten liggen hier, op dit eiland.

  Ik snap ook niet dat de politie niet meer doet. Als zij ‘s nachts willekeurig auto’s staande gaan houden dan denk ik dat de kans groot is dat ze vuurwapens en bivakmutsen vinden in zo’n wagen, en dat lijkt me genoeg reden om die mensen aan te houden. De straffen op verboden wapenbezit moeten flink omhoog.
  Dán maar gevolgenbestrijding, maar het aanpakken van de oorzaak lijkt ook niet te slagen. Op deze manier jaag je iedereen weg, en komt het eiland in een neerwaartse spiraal terecht. Stagiaires & toeristen.. het zijn makkelijke prooien met genoeg geld, maar op deze manier wordt een zeer negatief beeld van het eiland verspreid in de landen waar juist het meeste bezoek vandaan komt.

 19. Het wordt echt tijd voor opsporing verzocht! sterkte aan de studenten!

 20. 2 overvallers? waarschijnlijk een licht gekleurde dunne en een brede donkere……het waren Wiels en Schotte zelf!

 21. Wiels laat die onafhankelijkheid maar zitten niveau Haiti / Jamaica is nu al bereikt! ik snap nu al die buitenlandse bezoeken dit soort criminaliteit komt ook veel in Caracas voor!
  Wellicht is onafhankelijkheid wel goed dan komen we ook van die slappe nederlandse wetten af als deze gaasten ooit gepakt worden krijgen ze TBS oid omdat ze nooit liefde thuis en een rode 3 wieler hebben gehad. Laats dan onze libanese politici de wet maar maken…stenigen dit soort figuren. (handje afhakken mag ook!)

 22. Wiels moet opschieten met zijn wetten om de makamba’s weg te jagen. Nog even en er is er niet 1 meer over om weg te jagen!

 23. Curacao is binnekort op nivo Jamaica.. en Schotte? weltrusten minister president!

 24. Het wordt steeds gekker hier… Ontzettend erg voor de studenten die dit hebben mee moeten maken.

 25. weeral , wordt hier zo moe van…. en de regering is weer op reis !

 26. wat een drama!!!!!!
  het zal je overkomen,…
  de rest van je leven voel je, je nergens meer veilig,
  hopelijk wordt dit tuig snel gepakt, het moet hier nhiet erger worden.

  Schotte is op reis of aan het biljarten….., dus van onze regering hebben we niks te verwachten.
  Wiels praat op de radio om “zijn “volk” op te hitsen tegen makamba”s
  Cooper, tja wat doet cooper eigenlijk???
  behalve dan zijn zakken vullen……