• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het bestuur van MAN vindt de kritiek van de secretaris van de PNP, Iyo Rosa, op de start van de aanleg van de rotonde op de Caracasbaaiweg ter hoogte van de kerk van Janwé, onacceptabel. Volgens Rosa beginnen de werkzaamheden op een ongelukkig moment: net wanneer het nieuwe schooljaar begint.

MAN zegt dat voordat er een beslissing wordt genomen om infrastructurele wijzigingen te doen, de situatie eerst heel goed bestudeerd en geanalyseerd wordt. “Er is besloten om de werkzaamheden te starten bij Janwé en daarom is er een omleiding van het verkeer zodat iedereen er vast aan kan wennen. Wereldwijd wordt met borden een omleiding aangegeven. Er is gekozen om dit zo te doen omdat dit de meest logische en verantwoordelijke manier is”, aldus de partij.

Omleiding
Rosa zegt dat de omleiding zorgt voor een alarmerende situatie. Maar volgens MAN draait alles om het gedrag van de automobilist die zich moet aanpassen bij een omleiding. De werkzaamheden bij Janwé zullen acht maanden in beslag nemen. “Ongeacht wanneer deze zouden beginnen, ze zouden toch in het schooljaar vallen. Tenzij Iyo Rosa een toverwoord heeft om ze binnen de vakantiemaand uit te voeren”, bijt MAN terug.

Bijdrage
“Constructieve kritiek die ruimte biedt tot verbetering is altijd welkom maar ongefundeerde kritiek die slechts bedoeld is om aandacht te trekken of de populist uit te hangen zal de MAN op zijn weg treffen”, schrijft de partij verder. “Aangezien Iyo Rosa en zijn partij zo bezorgd zijn, verwachtten wij een meer positieve bijdrage van hen, zeker van een partij die al zolang bestaat op Curaçao. In de moderne tijd waarin wij leven, zou het goed zijn als wij een politiek van bijdragen zouden bedrijven in plaats van destructie en kritiek.”

25 reacties op “MAN verwerpt kritiek rotonde Caracasbaai”

 1. Ik blijf erbij,die rotonde is de grootste waanzin op dit punt,het verkeer liep daar wel goed door.Stoplichten is ok want men gaat beurlings,rood stoppen,groen doorrijden.Bij rotonde’s Bv voorbij Svb moet men wachten net zolang er geen auto aankomt rijden.
  Ben beniewd hoeveel geld hiermee gemoeit is.Alles andere hoodwegen en zijwegen blijven even slecht(of slechter).Straks met de regentijd,hou je hart maar vast!

 2. Ik weet niet hoe het komt, maar sinds de kruising gesloten is heb ik niet meer in de file gestaan (ik vertrek om 8.15 van huis in Jan Thiel).
  Normaal stond ik vast bij Zuurzak en later bij de kruising maar de afgelopen dagen rij ik in een keer door naar mijn werk. Als dat zo blijft de komende acht maanden dan vind ik het prima 😉

 3. Even een aanvulling. De oude caracasbaaiweg kan je open als een splitsing vanaf de oude Taubergebouw als een richtingsverkeer, richting Dominguito.

 4. Ik heb nog een idee men had ook de oude Caracasbaaiweg kunnen openen voor het verkeer richting Dominguitu en Koraalspecht. Dat kleine zijstraatje naar oude Caracasbaaiweg kunnen sluiten. Dan zou Caracasbaaiweg uitsluitend worden gebruikt voor het verkeer richting Montana, Caracasbaai en andere oostelijke gebieden en richting punda. Het terrein van de Kerk van Janwe zou uitsluitende worden gebruikt voor voetgangers. Langs de Kerkhof en Margarethaschool zou worden geasfalteerd met parkeergelegenheid voor auto’s met de gezicht richting school en de kerkhof. Dat is mijn oplossing voor de situatie voor de kruising Seroe Loraweg Caracasbaai weg. Eigenlijk moet er mogelijkheden worden geschappen voor het volk om eerst een mening en advies uit e brengen eer men een plan ten uitvoer brengt. Kijk kritiek leveren kan iedereen en daar zijn wij op Curacao allemaal goed in,maar ik konstateer dat er niemand met een gedegen onderbouwd plan komt als andere alternatief. Dat vind ik wel jammer. Vaak heb ik ook kritiek op dhr Cooper maar ik weet dat die man graag dat probleem op de Caracasbaaiweg ook wilt oplossen. Dus laten wij ons daarbij neerleggen en kijken naar het resultaat. Aan Iyo Rosa wil ik vragen om zich even neer te leggen bij dit plan. Gewoon uitvoeren punt. Maak je niet druk om de automobilisten want er zijn meerder wegen in die 8 maanden die naar Rome leiden. De automobilisten zijn creatief genoeg maak je niet druk. Misschien kunnen ze gedurende die periodes ook met de openbaarvervoer naar de stad of via carpoeling rijden. Zo bespaar je ook het milieu en de dure benzine. Veel plezier.

 5. ACHT maanden ?????? Gaat Cooper met Wiels soms alle steentjes zelf in elkaar puzzelen???? Gewoon goed plannen in ploegendienst werken (gewoon nachtdienst is nog beter voor werksfeer ook!!) en binnen max 3 maanden is de job done!

 6. aan 1 kant is het goed dat het zo lang duurd. dan heeft mr cooper minder tijd om andere rotondes te maken op andere lokaties.. die gast is niet goed wijs. hij lijkt zelf op een rotonde.

 7. het duurt 8 maanden omdat dan het bronzen beeld van Cooper af is, dat midden op de rotonde wordt geplaatst.

 8. Eens met Elisabeth. Ook eens met de te lange duur en de ongelukkige startdatum. Ik mis veel details op de tekening in de Extra van vandaag; ingang naar de kerk, hoe de Saturnusstraat (ook een vreselijke ‘bottleneck’) betrokken is bij het geheel etc. Telefoontjes naar (Dienst) Openbare Werken worden niet beantwoord.

 9. Dat klopt. Het is wel een goed plan maar waarom moet het zolang duren. Het lijkt wel op werkverschaffing. Heb nog een advies waarom er bij Pablo Frederik /dr Maalweg niet een kleine tunnel kan worden gebouwd om het doorstroom van autos richting parera en nieuwehaven te stimuleren. Wel handig te weten welke verkeer voorrang gaat krijgen op de kruising bij Janwe. Misschien nog een ander advies om de gevaarlijke kruisings op Curacao te veranderen in een rotonde met een kleine verhoging om het verkeersveiligheid te stimuleren. Men rijdt toch te hard op Curacao en hierdoor kan je de chauffeurs stimuleren minder hard te rijden. Dat kost minder geld als er minder ongelukken gebeuren.

 10. Mensen ik kan jullie zeggen, als iemand die 24 jaar lang in de caracasbaai weg fille heeft gestaan, een rotonde gaat NIETS veranderen.

  Het probleem ligt niet voor de kerk van Janwe, het ligt in salina (waar een rotonde staat) en het ligt aan de aansluitende wegen van caracasbaai weg, waar mensen willen invoegen en naar links willen ingaan. Bij zulke punten gaan mensen stoppen om een kans te geven en komt er dan heel snel een op stopping omdat iedereen dan een kans gaat geven. Hoe weet ik dit? Kijk maar naar waar de fille stopt als je terug rijdt richting Janthiel, precies NA de afslag van Montanya, na dat afslag is het smooth sailing op normale snelheid.

  En die voor die genen die denken dat 8 maanden lang is… Het is heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang, daar dan zal je denken dat de rotonde heeeeel groot word heh? Er is plek voor… Zelfs bij tot Best Buy. Maar dit word vast een copytje van de rotonde bij Zuikertuintje, alleen met veeeeeeeeeel meer autos dieniet alleen recht door willen.

  Er is wel een oplossing! en het is verbazend makkenlijk om te doen… Een wegdek aan leggen, helemaal nieuw, met een mooi uitzicht. Een weg die van de rotonde van Janthiel rechtstreeks langs de kust gaat naar de weg lang Sea aquarium en Lionsdive hotel gaat. Dat zal alles wat naar Punda moet omleiden , sorry rechtstreeks inplaats van omleiden via salina, en zal plek maken voor iedereen die dan via caracabaai weg moet.

  Als dat nou gedaan word dan zal ik zoooooo dankbaar zijn!!!!!!!!!!!

 11. ik wil zien hoe die rotonde eruit gaat zien. dit gaat nooit goed goed uit komen.. denk maar even na.. je komt uit de peseus weg en je moet naar seru lora weg. hmmmm dat gaat grappig worden of je komt van janwe en je moet de peseusweg op..dan moet je binneste baan en dan laatste moment nadat je voorbij seru loraweg snel buiteste baan aan nemen om afte slaan.. ik weet het niet.. ik ben benieuwd.. 1 ding weet ik wel het gaat niets niets helpen met de drukte op straat en het zal niet beter door rijden. vooral niet met de aardige mobilisten hier op het eiland.

 12. Ik denk dat Cooper ook een rotonde in zijn tuin heeft en allemaal fotos van rotondes in zijn huis heeft.. Die man heeft een rotonde fetish!

 13. @Elisabeth Ik ben het helemaal met je eens. Eerst alle hoofdwege opnieuw asfalteren. Daarna alle uitvalswegen asfalteren en dan met de rotonde beginnen. Het begint alleen wel heel erg op te vallen dat alles wat met de aanleg met klinkers te maken heeft voorrang krijgt. Rararara!

 14. Kan iemand me uitleggen waarom het kruispunt bij Best Buy op de Caracasbaaiweg ook is afgezet? Zo groot wordt die rotonde toch niet….

 15. Die rotonde. OK. Maar om nou ook de weg af te sluiten die via Best Buy (Ceresstraat) de auto’s buiten Salina om kan laten rijden. Dat gaat te ver. Vanochtend reeds lang op de dr Maalweg gestaan. 500 meter in 3 kwartier. Ook omdat de situatie in Salina zelf niet is aangepast. De persoon die dit bij DOW heeft bedacht is compleet imcompetent.

 16. Curacao het eiland van de lachwekkende politici. Ze kunnen niks of wel toch één ding …..

 17. Dit is een typerende manier van werken in landen die niet ontwikkelt zijn. Zij gaan er 8 maanden over doen om een simpele rotonde te maken, daar zijn natuurlijk allemaal managers voor nodig die nu een excuse hebben om hun salaris te inkasseren, anders zouden ze moelijk kunnen aantonen wat ze nou doen al die tijd.

  Zo een rotonde moet in een maand of maximaal twee klaar zijn, dit is een spel om geld te maken, iemand wordt hier rijk van. Er is zekker geen rekening gehouden met hoe de consument/auto rijder er minder last van zou hebben.

  Het kan ook een indekings manier zijn voor wat ons te wachten staat, de regentijd, de rooien zijn niet verbeterd, de regentijd komt er aan en dan zal alles weer vol lopen en overstromen, weer kunnen mensen daklos worden en zullen we de gevolgen van dengue mogen ervaren. Omdat men dan gaat zeggen dat zij het te druk hebben met een rotonde maken, zijn ze dus vrijgesproken van blamage.

  Is er trouwens al een plan om hoe gaan we het verder doen als de geld pot uit Nederland op is?, zijn er al sparpotten gecreerd voor de wegen in de toekomst?. Het lijkt er op dat we allemaal wegen aan het repareren zijn, en dat is goed en echt nodig, maar ik hoor niets over hoe we hier mee om gaan gaan over 5 of 10 jaar. Tuurlijk, rond die tijd heeft deze regering al lang een trap gekregen en hoeven zij zich daar geen zorgen over te maken. We kennen hier alleen korte termijn politiek zonder enige visie. Over 4 jaar zijn ze rijk en kunnen zij met pensioen.

  Nederland gaat dit eiland geen tweede kans geven en gaat zekker niet voor de zovelste keer ons eiland reden van de ondergang.

  De regering die er nu zit plukt de vruchten van wat de vorige regering heeft kunnen bewerkstellen, er is geld om infrastructuur projecten te doen, maar geen langetermijn oplossingen om het ook zo te houden.

  Hoe gaan we er voor zorgen dat we altijd dit soort gelden hebben voor onze wegen?
  Think about that.
  YWN

 18. @Zenzo-Bonillo, de busbaanman ?

 19. Wat ik vindt is dat deze rotonde geen prioriteit heeft op dit moment,er zijn nl zoveel slechte wegen(hoofdwegen) die in zeer slechte staat verkeren,bv Cascoraweg,perseusweg,weg achter bij scherpenheuvel,weg naar montanje,nou noem maar op.
  Heer Cooper moet prioriteiten stellen.De bevolking betaald motorrijtuigen belasting en verdient een goed wegdek inclusief goeie verlichting!

 20. Rotondes maken gaat prima. Wegen opknappen gebeurt niet. Wie verdient er toch aan die rotondes?

 21. 8 maanden, 8 maanden???? in 8 maanden bouw je een huis met zwembad en al! ik neem aan dat deze rotonde zal lijken op die van Zuikertuin kan me niet voorstellen hoe je daar 8 maanden in moet steken zal straks een kijken hoeveel mensen daar aan het werk cq aanwezig zijn.

 22. 8 maanden ach ja 1 persoon doet het werk en 8 man staat eromheen om te kijken of die persoon het goed doet.. en natuurlijk niet in de avond werken zoals ze in andere landen doen want dan heeft het verkeer er minder last van en is het minder warm.

  Trouwens waarom reageert de MAN meteen wanneer de heer Rosa van de PNP wat zegt en waneer Wiels ze voor corrupte mensen uitmaakt dan horen we niets van de MAN. Slappe partij!

 23. die rotonde lijkt me ook een goed plan.
  ik snap alleen die acht maanden niet???
  dat moet toch in een maand klaar zijn!!!???

 24. Haha, behalve dat de verbouwingen op een ongunstig tijdstip zullen gebeuren, is het lachwekkend dat dit 8 (!!!!) maanden lang moet duren.
  Ik zou weleens een rapport van de studie/analyse willen zien waaruit blijkt dat er werkelijk 8 maanden hiervoor nodig is.
  Belachelijk!

 25. Wel goed dat er een rotonde komt ipv botlleneck kruispunt! Is niet te filmen hoe dat vast staat daarzo op de c’baaiweg.
  Maar acht maanden! Ik dacht even dat het een typfout was! Kunnen ze beter daarover kritiek leveren in plaats van de begindatum! Acht maanden!
  Het zal wel aan mij liggen 😉