• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Deze week start het schooljaar 2011- 2012. Een jaar waarin bekende gezichten hun studie voortzetten, jongeren die van de ene naar de andere school gaan maar ook kinderen die beginnen met het voorbereidend onderwijs”, zo begint de boodschap van Statenvoorzitter Ivar Asjes.

Asjes noemt school een plek waar onze kinderen kunnen groeien in het leven; voor hun toekomst en voor de toekomst van Curaçao. Zij moeten thuis gemotiveerd worden door hun ouders en op school door hun docenten om optimaal te profiteren van het onderwijs en de nodige normen en waarden meekrijgen.

Oproep
“Uit naam van het Parlement van Curaçao doe ik een oproep aan ouders en docenten om actief te helpen met de vorming van onze kinderen”, schrijft Asjes. “Met geduld en verantwoordelijkheidsgevoel zodat de jongeren enthousiast blijven tijdens hun studie. En wanneer zij deze afgerond hebben, hun kennis ter beschikking stellen van de vooruitgang van Curaçao.”

Kosten
Verder zegt de Statenvoorzitter blij te zijn dat de regering heeft besloten om de minder draagkrachtige ouders tegemoet te komen. Hier gaat het om de kosten van boeken, uniformen en ander schoolmaterialen voor VSBO scholen.

Peter Stuyvesant
Het schooljaar 2011-2012 begint ook met de nieuwe naam van het voormalige Peter Stuyvesant College. Vanaf vandaag heet de school officieel Kolegio Profesor Doktor Alejandro Paula. De nieuwe naam werd op 18 maart van dit jaar bekendgemaakt door oud-minister van Onderwijs René Rosalia.

7 reacties op “Boodschap Asjes voor nieuw schooljaar”

 1. Voorlopig hebben de schoolshirts van het PSC nog hun mooie logo!

 2. Grappig is dat de heer Alejandro Paula nu ook een geamputeerde been heeft….

 3. De boodschap is dus de regering laat het juiste voorbeeld niet zien dus wordt aub niet zoals zij!

 4. how about een flinke investering in onderwijs ipv woorden?

  ohja investeren in onderwijs is een long term investment, iets wat niemand in de politiek profijt bij heeft

 5. Wat een walgelijke komedie….

 6. Waartoe hij oproept is in elk geval bij hem niet gelukt!!

 7. Mogen we nog blij zijn dat hij zichzelf niet als voorbeeld heeft genoemd, hadden we binnenkort een eiland vol graaiers gehad.