• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sommigen zijn al geconfronteerd met een wielklem in hun eigen woonwijk of bij hun favoriete restaurant. SKS tolereert geen auto’s meer op de stoep, in de berm of op een verkeersheuvel. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg de voorbijganger: is dit een goed plan of onrechtvaardig?

Joost (33) vindt het onrechtvaardig. “Jarenlang parkeren we allemaal op de stoep omdat het wordt toegelaten en omdat er simpelweg geen plek is! SKS kan niet onverwacht in het wilde weg wielklemmen gaan uitdelen, informeer eerst de bevolking hierover.”

Dupe
De 37-jarige Valeska is deze week ook verrast door een wielklem in haar eigen woonwijk. “Ik vind het ongeorganiseerd en belachelijk. Er zijn helemaal geen parkeerplekken in mijn wijk! Hoe moeten mensen nu bij mij op bezoek komen, lopend? Of moeten alle auto’s in de tuin? Laat de overheid maar eerst normale stoepen, straten en parkeerplekken creëren voordat ze de burger de dupe laten worden!”

Uitgaansgelegenheden
“Ik ben het er mee eens dat sommige mensen asociaal parkeren”, vindt Martin (39). “Maar bij sommige uitgaansgelegenheden is er simpelweg niet genoeg plek om te parkeren. Ik denk dat de eigenaren van restaurants aardig pissig worden als de klanten wegblijven omdat ze bang zijn voor een wielklem.”

Typisch
René (45) vindt de nieuwe aanpak van SKS ‘typisch Curaçaos.’ “Er wordt hier niet gedacht in de goede volgorde. Normaal zal een regering zorgen voor genoeg ruimte om te parkeren en dan alleen de mensen die buiten hun boekje gaan een wielklem geven. Nu worden er eerst wielklemmen geplaatst en daarna komen we erachter dat het dweilen is met de kraan open! Daarnaast heb ik gezien dat ze nu al omslachtig te werk gaan: de ene auto wel een wielklem en de volgende die op de stoep staat niet….”

7 reacties op “‘Wielklemactie is typisch Curaçaos’”

 1. Als het op z’n curacaos gaat, dan komen ze er binnenkort achter dat ze te weinig wielklemmen hebben. Bovendien zal er wel heel snel een handige jongen opstaan die de wielklemmen kan verwijderen en dan gaat het dus nog sneller want die klemmen krijgen ze niet meer terug.

  Ik vraag mij overigens af waarom je een wielklem zou zetten op een auto die foutgeparkeerd staat. Als hij in de weg staat werkt het averechts, want dan staat ie alleen nog langer in de weg.
  En als ie niet in de weg staat, wat is dan het probleem?

 2. Ik denk dat het vernieuwde parkeerbeleid een makkelijk goudmijntje is. Andere boetes worden namelijk niet geïnd, en met een wielklem is men verplicht eerst te betalen voordat je verder kunt.
  Toch is mijn mening verdeeld: Parkeren op een stoep, die daarvoor niet bedoeld is, er stuk aan gaat en de voetganger, die nog altijd het meeste voorrang heeft in het verkeer, de weg blokkeert is voor mij terecht vragen om een wielklem.
  Vaak is er echter op de plaats van bestemming niet genoeg parkeerruimte, en waar men in Nederland niet zoveel moeite doet om 100 meter te lopen, moet hier per-sé de auto voor de deur staan. Begrijpelijk is dat soms wel, omdat met de toenemende criminaliteit je auto, en jij zelf niet altijd even veilig bent op plaatsen waar wat minder toezicht is. Het is een beetje een ‘Kip en ei’ verhaal.

  Wel belachelijk is het dat er weer iets doorgevoerd wordt, zonder de bevolking daar vooraf duidelijk over te informeren. Ook vind ik dat ze per situatie moeten bekijken of een auto wel of niet ergens anders had kunnen staan. Deze acties vragen om een hoop boze reacties.

 3. Juni heeft gelijk,laat ze eerst maar eens het echte tuig aan pakken.
  maar ik denk dat ze daar te bang voor zijn en dan moet het gewonen volk maar lijden onder hun “daadkracht”.
  triest dat het tuig gewoon vrij rond loopt op straat en dat de gewone hardwerkende mensen in hun huis achter tralies moetenzitten….
  en steeds duurdere alarminstallaties moeten kopen.
  triest, triest, triest, maar we hebben voorlopig niets te verwachten, Schotte is aan het biljarten?????

 4. Blijkbaar zijn de vele vele vele miljoenen Euros(!!!) niet genoeg om dit failliete eiland te laten doorgaan met geld verduisteren en dan verzin je zo iets achterlijks. Wielklemmen in de woonwijken, dan ben je toch echt het pad kwijt als je zoiets verzint.
  Zelfs in Amsterdam zijn ze afgeschaft. Dus blijkbar een geweldig idee voor Curacao, het eiland dat 50 jaar achter elke ontwikkeling aanhobbelt…

 5. En Wiels blijft heel stil. Kom op man pak je moekel en sla die wielklemmen van hun sokkel.

 6. Hier bijnons in de straat ook hetzelde gedoe. Volgens de agent moet je je auto opstraat parkeren en niet het troitoir.. Dus ik zeg road block die moderfoker gwn iedereen op straat parkeren beide kanten! Laat de sukkels maar komen! Ridiculo!! Ze zijn gwn bang Om de echte boeven te confronteren en ja er met gewerkt worden!

 7. Mooi is dit hoor. Jarenlang hebben is er nieteens een stoep in je straat en parkeer je gewoon lekker voor je tuin, omdat je om wat voor reden dan ook niet in de tuin kan parkeren.

  Dan besluit de regering een stoep voor je deur te leggen, waar amper voetgangers gebruik van maken. Ik bedoel komop hoeveel mensen lopen nou echt? 80 % neemt de auto om zelfs naar de toko op de hoek van de straat te gaan.
  En dan nu opeens kan ik mijn auto niet meer voor mijn deur zetten dus “zoek het maar uit”.

  Dat je zoiets in punda doet ofzo, kan ik nog wel begrijpen. Maar om nou een wielklem voor je eigen deur te krijgen…. nee die vind ik echt veeeeeeeeeeeel te ver gaan!!!!!