• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Liesbeth van Kouwen haar kritiek op wielklemmen in woonwijken.

Afgelopen woensdag is de SKS begonnen met een nieuwe actie. Helaas in mijn ogen een actie zonder begin en zonder einde en verspilde energie en dure mankracht uren. SKS is de woonwijk ingegaan en iedereen die op de stoep geparkeerd stond een wielklem gekregen. Is dit normaal ? Ik heb de wet er nog niet op na gezocht maar denk dat we inderdaad volgens de wet niet op de stoep mogen parkeren, ook in de woonwijken niet.

Helaas is er in de woonwijken geen rekening gehouden met auto’s die willen parkeren, dus wat dan ? Auto in de hand houden ??? De reden waarom ik dit ook een zinloze actie vind, is omdat nog geen 24 uur later weer alle (of bijna) alle auto’s op de stoep geparkeerd staan. Het zetten van een wielklem is geen oplossing.

Onze hele beleid op Curaçao is op het moment korte termijn en eigenlijk gebaseert op zeer korte termijn acties. Laten we dit nou eens goed gaan doen. Al zolang ik het mij kan heugen parkeren wij op Curaçao op de stoep (want er is geen andere mogelijkheid). Wil je dit veranderen begin je met een bewustmakingsactie.

Laat de bewoners van ons Dushi Curaçao weten dat het niet meer acceptabel is om te parkeren op de stoep, geef er gelijk een oplossing bij waar we dan wel onze auto mogen/moeten zetten. Houdt dit een maand vol, iedere dag de mensen informeren, twee weken, want we houden van het korte termijn gebeuren, en ga dan de wielklemmen uitdelen.

Maar biedt wel bij het informeren ook een oplossing aan, want vanochtend kon ik mijn straat niet meer uitrijden omdat men en links en rechts van de weg NAAST de stoep had geparkeerd. Je kon er alleen nog maar met de fietst langs. En als men dan, na het informeren, de wielklemmen gaat uitdelen, ook prima. Niet selectief per wijk, maar gewoon ALLE auto’s die verkeerd staan.

Onderweg naar huis, na het betalen bij de SKS voor het verwijderen van de wielklem telde ik makkelijk 25 auto’s die op de STOEP geparkeerd stonden, niet in mijn wijk en ZONDER wielklem. Volgens mij is dat discriminatie van de één wel en de andere niet….

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

6 reacties op “Ingezonden: Wielklem in de wijk”

 1. @E,Maduro, zo is er ook een E.Maduro die zichzelf en de PS belangrijker vind dan het rest van het volk en voorstander is van dictoriale beslissingen zgn voor dushi korsou..

 2. Ach ik ken haar, ze vindt zichzelf heel wat en in ‘haar’ wijk mag zoiets niet gebeuren, weet je wel wie daar allemaal woont!
  Dit soort mensen zijn nou precies de mensen die zichzelf altijd belangrijker vinden dan anderen en dat verpakken in een ‘ons Dushi Curacao’ verhaal.
  Dit gaat dus niet over het probleem, maar haar probleem!

 3. 1 word! Roadblocken!

 4. Ik begrijp wel haar reactie als je als overheid wielklemmen gaat zetten, ga eerst flyers uitdelen, reclamespotjes maken en dan wielklemmen gaan zetten en het elke ochtend, middag en avond controleren in een bepaalde wijk. Daarna over naar de volgende wijk. Ik merkte op een zaterdagmiddag op Wilhelminaplein dat de ene auto op de stoep wel een wielklem kreeg en een auto 8 meter verderop weer niet….kippig of geen zin meer.

 5. De opmerking dat het discrimatie is dat de een wel een wielklem krijgt en de ander niet is natuurlijk onzin.
  De wet geldt voor iedereen en iedereen heeft dus ook kans op een wielklem maar het is natuurlijk onmogelijk om iedereen op het eiland allemaal tegelijk een wielklem te geven.
  Het is niet anders als bij een controle op het dragen van je gordel. Daar waar gecontroleerd wordt worden bekeuringen uitgedeeld en op andere plekken dus niet. Lijkt me logisch en zeker geen discriminatie.

 6. Hm wat voor woonwijk woont de schrijfster dan want de meeste woonwijken hebben geen stoep!