• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR heeft in een brief aan Statenvoorzitter Ivar Asjes om duidelijkheid gevraagd van premier Gerrit Schotte en minister George Jamaloodin (Financiën) over de wijziging van statuten van overheids-nv’s. De partij wil dit debat op de agenda hebben tijdens de vergadering van de Algemene Commissie.

De PAR schrijft in een persbericht het ‘alarmerend’ te vinden dat de regering heeft besloten om de statuten van de overheids-nv’s te wijzigingen. “Dit betekent dat de regering direct te maken heeft met overheids-nv’s en het parlement geen controlerende functie meer heeft.” Volgens de partij kan met de wijziging van de statuten een minister alleen beslissen over het verstrekken en afsluiten van leningen bij schulden en garant staan voor derden.

Debat
Partijleidster Emily de Jongh-Elhage schrijft verder zich zorgen te maken over het handelen van de regering wat betreft de overheids-nv’s Curoil, Curaçao Ports Authority (CPA) en Aqualectra. “Het wegsturen van directeuren om vrienden op hun plek neer te zetten en het aanstellen van interim-directeuren zonder sollicitatieprocedure heeft de hele gemeenschap in de afgelopen tien maanden veranderd.” De partij wil drie dagen voor de vergadering relevante documenten en modelstatuten ontvangen om zich zo voor te kunnen bereiden op het debat.

10 reacties op “PAR zet vraagtekens bij statuten nv’s”

 1. @Professional en WaarGaatDitEilandNaarToe…of het geld moet opraken en dan zeggen ze: “Als jullie het beter weten, dan mogen jullie laten zien dat het beter kan.” Maar dan zitten we weer met torenhoge schulden opgezadeld. Deze marionettenregering steelt zich momenteel lek om de volgende verkiezingscampagne te financieren en vooral hun eigen zakken te vullen. Van de Surinaamse/Bonaireaanse gouverneur hoef je ook niets te verwachten.

 2. @Professional Ik ben bang dat je gelijkt hebt. Ze zitten allemaal aan hun stoel gelast.

 3. @dasilva, waar is het volk? naast dit en de corruptie en de prijzen die maar duurder worden zjn er geen protesten.. in andere landen zouden er nu al massaprotesten zijn maar hier niet..

 4. Ik stel Helmin voor om ook lid te worden van onze club, het is een club waar hij zich zeker bij zal thuisvoelen. Gerrit denkt er nog over na maar zal zeker toetreden.

 5. De huidige regering stopt alleen als ze bij de volgende verkiezingen zullen worden weggestemd. Onenigheid of niet binnen de coalitie, ze gaan echt hun positie niet opgeven. De PAR kan niet ingrijpen en NL wil niet ingrijpen. Dus mensen, nog drie jaar geduld hebben helaas.

 6. Op dezelfde manier begon het in Venezuela, maar niemand wilde het geloven, en nu is het te laat voor de Venezolanen. Het zelfde gebeurt nu op Curacao, maar de bevolking wilt niet inzien dat Curacao langzaam maar zeker naar een dictatorship toe gaat. Met een dictatorship gaat Curacao zeker zo’n 50 jaar terug. Heel triest !!

 7. Dit lijkt wel venezuela te worden, ik hoop dat de PAR nu harder in gaat grijpen en constant kritiek gaat uiten. Ze hebben door stil te blijven laten zien dat alles naar de klote gaat met zulke criminelen aan de macht. Al die mensen laten zien die voor PS, MFK en MAN hebben gestemd, dat die een grote fout hebben gemaakt.

  Nu ingrijpen en nu die handel de deur laten zien!

  Er moeten protesten komen op curacao tegen de huidige “regeering”!!!!!!!!!!!!

 8. Het is gewoon een “softe” staatsgreep. Maar niemand heeft dat nog in de gaten.

 9. Dasilva,
  Groot gelijk heb je

 10. Het is allemaal verschrikkelijk wat onze huidige “regering” aan het doen is. Ik snap niet dat er nog mensen zijn die het voor hen opnemen. Dit wordt een dictatuur zo. Waar is de gouverneur?