• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) heeft gisteren in Nederland een informatiebijeenkomst georganiseerd voor jonge afgestudeerde Curaçaoënaars. De stichting wil de jongeren overhalen om terug te keren naar hun vaderland en bij te dragen aan de ontwikkeling van Curaçao.

De gevolmachtigde minister Sheldry Osepa voerde namens de regering het woord tijdens de bijeenkomst. Hij benadrukte dat het beleid van de regering gericht is op remigratie en dat de jongeren belangrijk zijn voor de ontwikkeling van Curaçao.

Terugkeren
Van de bestuursvoorzitter van SSC, Margit de Freitas, kregen de jongeren informatie over de nieuwe overheidsstructuur, toekomstige vacatures en sollicitatieprocedures. Volgens de organisatie zijn de jonge afgestudeerden erg enthousiast en hebben velen van hen de wens om terug te keren en te helpen bij de ontwikkeling van Curaçao.

Kennis
“We willen ze natuurlijk graag terug. We investeren in kennis en nu blijft de kennis hier hangen”, zegt de Freitas tegen het Nederlandse NOS. De voorzitter noemde naast het regeringsbeleid ook het ‘thuis’ zijn, de familie, de taal en de zon als redenen om terug te keren naar Curaçao.

7 reacties op “Terugkeren is ook een optie”

 1. Een vriend van mij die pas is afgestudeerd is laatst nog naar Curacao gegaan om een baan te zoeken in zijn richting, bij grote bedrijven zowel als bij het gouvernement is hij gaan soliciteren. En na acht solicitaties, is hij nergends aangenomen omdat hij “te jong is” (26) voor de positie, “te duur is” (van wege zijn masters diploma), en “niet genoeg werk ervaaring heeft” (net afgestudeert). Hij is daarna terug naar Nederland gegaan om dat hij via een internet solicitatie een baan heeft kunnen krijgen.

  Er zijn niet genoeg baanen open voor afgestudeerden, er zijn zo juist helemaal geen baanen voor ze, en met het vriendjes politiek wat we op het eiland hebben is er geen kans voor ze om een baantje te krijgen, zeker niet als er een ander solicitante is die goed koper is en “toevallig” iemand in het bedrijf kent.

 2. Dit zal klinken als doemdenken of negativistisch, maar doet niet onder voor de realiteit.
  Van 1956 t/m heden, hoeveel duizenden bursalen waren er niet geweest? En hoe ver staat het met een bijdrage leveren voor de ontwikkeling van het land?
  Utopie, de waarheid is: Je hebt geen geld of of geen kruiwagen bij de overheid om je om te dopen tot een dauphin, zoek het verder maar uit. Vroeger dat ik weet word je uitgesloten om plaats te kunnen voor de Surinamers of anders moet je in het stof kruipen voor de elitaire machthebbers die je zeer close in de gaten houdt ter wille van het handhaven van de macht en het systeem. Een bijdrage leveren voor de ontwikkeling van het land, was een leugen en is steeds een leugen: je houdt het systeem in de zadel of
  je ligt er definitief eruit, zij het dat je gaat stelen of een eigen loterijtje beginnen, of wegwezen!
  Wat Sheldry Osepa en Margit de Freitas, moet doen de eerste 100 die terugkeren van een bestaan voorzien en dan pas komen met leuzen zoals: het land helpen ontwikkelen.
  Zonder concreet de terugkeerders, daadwerkelijk aan een toekomst te helpen, is het niets anders dan deze jongemensen “een banaan aan een hengel voorhouden!
  En dit is crimineel, omdat zij in Nederland, hoe dan ook aan de bak zullen komen en zich kunnen bedruipen.
  Curaçao is drastisch aan hervormingen toe, zowel wat berteft de overheid als het dominerend Bedrijfsleven!
  Ik heb, wat betreft een bijdrage leveren om het Eiland te helpen ontwikkelen, mijn les geleerd en gun geen enkel van deze jonge mensen mijn toebedeeld lot als beurszaal

 3. Terug keren??????
  Terug naar de armoede,
  terug naar een vallend Curacao,
  terug naar het motto “smoel houden en doen wat IK zeg”.

  Als ik jonger was dan nu en die kans kreeg bleef ik toch ook lekker waar ik zit en waar ik het beter heb.
  Goed salaris
  Goede medische zorg ( laat hier 100% te wensen over)
  Betere oude dag voorziening

  Heb ik iets vergeten????

  Recht op:
  WW als bijv. het bedrijf failliet gaat.
  WAO: als ik een bedrijfs ongeval krijg met blijvend letsel of ziek word met blijvende klachten.

  Maar ja ik ben nu ouder te oud, kom zelf uit NL en ben happy hier. Was ik jonger dan had ik hier een baan gezocht en lekker aan de gang gegaan. Nu kan ik het niet meer. (helaas)

  Maar deze Bursalen vragen TERUG te keren. Auw Auw FOUTJE

 4. Als je NOS journaal nog een keertje bekijkt zeggen veel jongeren juist teleurgesteld te zijn en meer van de bijeenkomst hadden verwacht. Overheid had maar 4 vacatures. Daarnaast wie wilt nu in zo’n sfeer als bij de overheid werken? Degene die een vast contract hebben leunen lekker achterover.

 5. Dat terugkeren zeker geen optie is blijkt uit het feit dat onze zoon zijn studie rechten heeft afgerond en niet terug wil komen zolang deze regering er zit.

 6. met de huidige coalitie is terug keren geen optie…….

 7. Beleid van de regering om jonge gestudeerden terug te halen?? Deze regering noemde deze mensen een draak met twee koppen!! Daarnaast doet zij helemaal niets om jonge professionals terug te halen. Alle vacatures bij de overheid zijn door oude vriendjes ingenomen!