• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) verstrekt eenmalig een subsidie aan de kerkenraad van de protestantse kerk op Bonaire. Dankzij de subsidie krijgt Kongregashon Protestant di Boneiru gedurende een overbruggingsperiode ruimte om zelf een dominee aan te stellen.

Het gaat daarbij nadrukkelijk om een uitzondering, zo heeft minister Donner het kerkbestuur in zijn brief van 7 juli 2011 laten weten in reactie op een brief van het kerkbestuur van 17 juni 2011.

Dominee
Het kerkbestuur had september vorig jaar aan de toenmalige minister van Constitutionele en Binnenlandse Zaken van de Nederlandse Antillen de benoeming van een nieuwe dominee voorgesteld. Maar op 10-10-10 was er nog geen nieuwe dominee benoemd. Omdat het Land de Nederlandse Antillen niet de vervangingskosten had betaald kwam het kerkbestuur in problemen.

Kerk en staat
Omdat de financiële nood van de protestantse kerk zo groot was dat de kerk in het voortbestaan werd bedreigd, heeft de minister echter besloten de helpende hand toe te steken. In het Koninkrijk geldt nadrukkelijk een scheiding tussen kerk en staat. Het is de kerk duidelijk dat zij in de toekomst zelf inkomsten zal moeten genereren. De minister heeft daarom besloten de kerk bij wijze van overgang met een éénmalige bijdrage te helpen

1 reactie op “Eenmalig subsidie aan protestantse kerk”

  1. Duidelijk een scheiding tussen staat en kerk.